MFF-stjärnan nära Atalanta: ”Möte om köp för 70–80 miljoner”

Anel Ahmedhodzic firar SM-guldet 2020.
Anel Ahmedhodzic firar SM-guldet 2020.

Anel Ahmedhodzic, 22, ser ut att lämna Malmö FF i sommar.

Enligt italienska uppgifter som Sportbladet tagit del av är Malmö FF nära en slutlig överenskommelse med Atalanta.

Transfersumman landar då på 70–80 miljoner kronor.

Enligt uppgifterna har de båda klubbarna fört diskussioner om en transfer för Ahmedhodzic under längre tid.

Sportbladet avslöjade Bergamoklubbens intensiva jakt på mittbacken i mitten av januari, men då stod ännu klubbarna en bit från varandra.

Intensiva veckor

Under de senaste veckorna har diskussionerna intensifierats delvis efter Malmö FF-försvararens egna tydliga utpekande av att han vill till Bergamoklubben.

– Pjanic och Dzeko (lagkamrater till Ahmedhodzic i Bosnien och Hercegovinas landslag) har berättat för mig om Serie A, men framför allt så har även min vän Kulusevski gjort det. Atalanta är den ideala platsen för en ung spelare som vill växa. Jag ser fram mot att anta den utmaningen, sa MFF-mittbacken i en intervju med den italienske transfergurun Gianluca DiMarzio.

– Förhandlingarna med "Nerazzurri" (Atalanta) har kommit långt, sa Ahmedhodzic.

Enligt Sportbladets uppgifter har Atalanta under nästa vecka ett internt möte där klubbledningen ska lägga fast den närmaste transferstrategin.

Atalanta har lett jakten på Kulusevski under vintern.
Atalanta har lett jakten på Kulusevski under vintern.

Enligt källorna ingår i det mötet ett slutligt beslut om tabellfyran i Serie A ska betala kring 70–80 miljoner kronor för den svensk-bosniske mittbacken till Malmö FF.

Storspelade mot Frankrike

I så fall skulle Anel Ahmedhodzic lämna MFF i sommar när det italienska transferfönstret öppnar (det är dock ännu oklart exakt vilka datum detta är öppet).

Förutom att Atalanta och MFF inte skulle komma överens om de allra sista detaljerna – spelaren och Bergamoklubben ska redan vara överens om ramarna i det personliga avtalet – kan förhandlingarna påverkas om någon av de många andra storklubbar som följt Ahmedhodzic kliver in i sista stund.

22-åringen storspelade när han tillsammans med tidigare MFF:aren Dennis Hadzikadunic, numera i ryska Rostov, bildade mittförsvar i det bosniska landslaget som förlorade knappt, 0–1, mot Frankrike i onsdags.

Sportbladet har varit i kontakt med Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson som hälsar att han inte har några kommentarer.

Dejan Kulusevski har talat varmt om sin förra klubb Atalanta, enligt Ahmedhodzic.
Dejan Kulusevski har talat varmt om sin förra klubb Atalanta, enligt Ahmedhodzic.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.