Nykomlingen värvar U21-landslagsmålvakt

Foto: Bildbyrån
Tim Erlandsson.
FOTBOLL

AFC Eskilstuna har gjort klart med sitt fjärde nyförvärv inför den allsvenska säsongen.

Nykomlingen lånar in U21-landslagsmålvakten Tim Erlandsson från Nottingham Forest.

– En jäkligt bra målvakt, vi är glada att det gick att lösa, säger sportchefen Azad Budak.

Eskilstuna-Kuriren har tidigare rapporterat om att övergången till AFC varit på gång. Nu står det klart att AFC Eskilstuna tar in Erlandsson på lån.

– Vi tog kontakten innan han blev uttagen i landslaget, så det var bara kul att han fick det förtroendet också, så vi är glada att det gick att lösa, säger sportchefen Azad Budak till klubbens hemsida.

”Ett gott tecken”

Lånet sträcker sig över hela säsongen.

– Det är ett gott tecken att de (Nottingham) har ett stort förtroende för honom inför framtiden. Att de inte släpper honom, säger Azad Budak.

20-åringen fick knappt någon speltid i Nottingham vilket gjorde att svensken lånades ut till Barrow i november. I femte-ligan blev det fem matcher och nu återvänder Erlandsson till Sverige.

Deltog i januariturnén

Janne Andersson tog med Tim Erlandsson till januariturnén i Abu Dhabi nyligen. Målvakten fick speltid och nu blir han AFC Eskilstunas andra målvakt i truppen. Sedan tidigare finns Cem Alpek.

FAKTA

Tim Erlandsson

Född: 25 december 1996 (20 år).
Position: Målvakt.
Tidigare klubbar: Halmstad BK, Nottingham Forest, Barrow.
Nuvarande klubb: AFC Eskilstuna (utlånad)
Landslaget: Erlandsson gjorde sin debut i Sveriges U21 den 3 juni 2016 mot Georgien i en match som slutade med 3-2. Erlandsson var med i Sveriges trupp i OS 2016, men fick ingen speltid.