AVSLÖJAR: Budet på landslagsmittfältaren: 18 miljoner kronor

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Viktor Claesson.

GÖTEBORG. Elfsborgs Viktor Claesson, 25, är nära en övergång till Krasnodar.

Enligt vad Sportbladet erfar kan Boråsklubben få över 20 miljoner kronor för mittfältaren från den ryska storklubben.

Det var Fotbollskanalen som under måndagen var först med att avslöja den ryska tabellfyrans intresse för Viktor Claesson.

Enligt vad Sportbladet erfar från ryska och svenska källor med god insyn i Krasnodar har klubben lagt ett lukrativt bud till Elfsborg med tanke på att Claesson bara har denna och nästa säsong kvar på kontraktet.

Kan bli över 20 miljoner

Krasnodar erbjuder cirka 18 miljoner kronor i betalning direkt, en summa som senare kan stiga en bra bit över 20 miljoner kronor efter att Claesson spelat ett antal matcher eller om klubben når olika placeringar i ryska ligan och det internationella cupspelet.

I Krasnodar, där landslagskollegan Andreas Granqvist är lagkapten, skulle Viktor Claesson dessutom få en grundlön på 7–8 miljoner kronor plus rejäla bonusar årligen, netto.

FK Krasnodar har under de senaste åren växt fram som en av de större och mer välskötta klubbarna i ryska ligan.

Krasnodars ägare, multimiljardären och varuhuskungen Sergej Galitskij (god för 40 miljarder kronor, enligt Forbes) inledde sin tid i klubben återhållsamt men vars investeringar under senare år har lyft klubben.

Välskött klubb

Just värvningen av Granqvist var ett av de första större stegen 2013:

Landslagskapten sa då till Sportbladet:

– Klubben är väldigt proffsigt skött, även staden är mycket finare än jag vågade tro innan. Jag trodde inte mina ögon när vi kom ut till klubbens nya träningsbas. Den var helt sjuk och imponerande.

I höstas invigdes även klubbens nya stadion med plats för 35 000 åskådare. I klubben spelar också svenskbekantingarna Ari (tidigare Kalmar FF) och Wanderson (tidigare Gais).

Kan även stanna i Borås

Sportbladet har sökt Viktor Claesson och hans agent Per Jonsson för en kommentar.

Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är kortfattad:

– Vi kommenterar inte eventuella bud på våra spelare. Men givetvis förstår vi att det finns intresse för Viktor Claesson från utländska, större klubbar. Sedan får vi se om han flyttar nu eller senare, säger Johansson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM