Spelarna som var bäst – enligt "Janne"

Foto: TT
Claesson och Olsson – två av spelarna som imponerade på Janne Andersson.
FOTBOLL

ABU DHABI.

Överlägset bäst i det svenska laget.

Nu är förbundskapten Janne Andersson helt säker på att Viktor Claesson platsar i det ”riktiga” landslaget.

– Han bevisar det för mig i dag, säger Andersson efter förlusten mot Elfenbenskusten.

Ett rutinerat, ordinarie och bestämt Elfenbenskusten blev för svårt. Sverige hängde inte med när stjärnor som Wilfried Bony, Serge Aurier, Max Gradel och Giovanni Sio såg till att ivorianerna först kunde kvittera svenskarnas ledningsmål – och därefter också vinna matchen med 2–1.

Claesson kunde mäta sig

En spelare i Blågult kunde dock mäta sig med de afrikanska stjärnorna: Viktor Claesson. I sin fria roll till vänster på mittfältet tog sig Elfsborgs spelfördelare in i farliga ytor och skapade de vassaste svenska chanserna, inklusive målet.

Efteråt fick han stort beröm av förbundskapten Janne Andersson:

– Viktor Claesson är jättebra i matchen. Tillsammans med Kristoffer Olsson skapar han flera fina anfall. Han kommer in i precis rätt diagonala ytor. Som Emil Forsberg och Sam Larsson också kan, säger Andersson.

Hyllar Claesson

Claesson har under 2016 fått chanser i det ”riktiga” landslaget. Något som Janne Andersson kommer att fortsätta ge mittfältaren.

– Han bevisar det för mig i dag, att det var rätt beslut att han var med under hösten. Han visar att det var rätt. Även Linus Wahlqvist, som tidigare också varit med, visar framfötterna på ett bra sätt.

Huvudpersonen skiner upp när han får höra förbundskaptenens omdöme.

– Det är skoj att höra så positiva ord.

”Måste till en bättre liga”

Janne tycker att du visar att du platsar i det ”riktiga” landslaget.

– Det är såklart jättekul, säger Claesson som dock tror att han behöver flytta utomlands för att verkligen befästa sin plats i landslaget.

– Så är det ju. Tidigare har jag mest kommit in på ett bananskal på grund av återbud och så, även om jag kom med direkt nu senast. Ska jag få mer speltid i landslaget så måste jag till en bättre liga och en bättre nivå.

Det mesta tyder också på att 25-åringen lämnar Elfsborg i vinterfönstret.