Målskytt direkt efter rattfyllan

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Fast för rattfylla på julafton.

På tisdagskvällen var Roberto Firmino tillbaka i spel – som målskytt.

– Han har varit för bra för att lämnas utanför laget, säger tränaren Jürgen Klopp.

Foto: Getty och TT

Roberto Firmino har varit en av Liverpools bäste spelare den här säsongen men den 25-årige brassen gav inte direkt den bästa julklappen till fansen...

På självaste julafton blev han stoppad – för rattfylla.

Firminho kommer att ställas inför rätta den 31 januari (samma dag som Liverpool möter Chelsea) och enligt brittisk lag riskerar den som åker fast för rattfylla att dömas till fängelse i minst tre månader.

Blev målskytt

Ändå valde tränaren Jürgen Klopp att spela brassen från start när Liverpool mötte Stoke hemma på Anfield på tisdagskvällen.

Och Firmino skrev in sig i målprotokollet.

Med minuten kvar att spela av den första halvleken tog han emot James Milners framspelning in i offensivt straffområde, vände om – och vallade bollen via båda (!) stolparna, in i mål.

– Firmino har varit vår bäste spelare på träning, så det var omöjligt att lämna honom utanför laget. Jag tänker inte stå här och prata om Robertos problem vid sidan av planen. Det jag kan säga är att han alltid jobbar väldigt hårt, och att han gjorde ett fantastiskt mål i kväll, säger Jürgen Klopp efteråt.

Öser in mål

Målet betydde 2–1 till Liverpool sedan Jonathan Walters gett Stoke en tidig ledning och stekhete Adam Lallana kvitterat till 1–1 i den 35:e minuten.

Liverpool vann till slut med hela 4–1 efter ett självmål av Stokes Gianelli Imbula och ett mål av inhopparen Daniel Sturrigde.

Liverpool har nu gjort 86 mål under kalenderåret 2016; så många har man inte gjort sedan år 1989.

Segern gör också att Liverpool klättrar tillbaka till andraplatsen i tabellen. Man är just nu sex poäng bakom ledande Chelsea.

– Vi måste jobba hårt för varje poäng. Titelracet är fortfarande öppet, säger Jürgen Klopp.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM