Avslöjar: Tyske tränaren aktuell för AIK

Publicerad 2024-07-10

Här är det tyska spåret i AIK:s tränarjakt.

Enligt Sportbladets uppgifter var tidigare Austria Wien-tränaren Michael Wimmer på plats på AIK-Kalmar i söndags.

Samtidigt finns även tidigare Köln-tränaren Timo Schultz med på AIK:s tränarlista.

– Som jag sagt till all media, inga kommentarer gällande tränarfrågan, säger AIK:s sportchef Thomas Berntsen.

Följ ämnen

AIK:s jakt på en ny huvudtränare går in i slutfasen.

Tidigare har Thomas Berntsen varit tydlig med att Henok Goitom är ett alternativ att ta över permanent medan norrmannen tydligt dementerat att ett namn som Vejles Ivan Prelec skulle vara aktuellt.

– Vi har inte varit i kontakt med honom. Däremot är han ingen dålig tränare, men han har inte varit aktuell i den här processen, sa Berntsen till Fotboll Sthlm.

Assisterande tränare i Stuttgart

Samtidigt krymper nu listan på namn.

Och ett av flera utländska namn som AIK varit i kontakt med är Michael Wimmer tidigare huvudtränare i Austria Wien, enligt Sportbladets uppgifter.
Tysken inledde sin tränarbana i FC Nürnberg, där han haft hand om såväl andralaget som akademilaget och flera juniorlag.

Han har även varit assisterande tränare i Stuttgart, där han också var interimtränare i sju matcher säsongen 2022/2023 då det blev fyra vinster och tre förluster i Bundesliga.

Efter det tog han över Austria Wien den 1 januari 2023, men fick sparken från klubben i maj i år.

Wimmer, 44, var på plats på AIK–Kalmar i söndags och hade även ett möte med Thomas Berntsen gällande tränarjobbet i AIK. Wimmer har dock även ryktas vara aktuell för Grasshoppers i Zürich och var även på tapeten när Kaiserslautern skulle ha ny tränare.

Michael Wimmer.

Annat tyskt namn på radarn

När Sportbladet via sms frågar Berntsen specifikt om just Michael Wimmer blir svaret:

– Som jag sagt till all media, inga kommentarer gällande tränarfrågan.

Ett annat tyskt namn som varit på tapeten är Timo Schultz, 46, som tidigare basat över såväl Basel, Köln som St Pauli. Han fick lämna Köln efter att klubben åkt ur Bundesliga i maj.

Anledningen till att Berntsen scannat av ett tyskt spår har att göra med träningskulturen, där framför allt Wimmer är känd för att träna hårt och mycket och bygga sin filosofi på intensitet.

Något som Berntsen varit tydlig med att han vill ha i AIK.

Det finns en rad andra spår i AIK:s tränarjakt också och det återstår att se vem AIK anställer som ny huvudtränare eller om klubben går på ett oväntat utländskt spår.

Sportbladet har förgäves sökt Michael Wimmer för en kommentar.