Bilbao fruktar Sema: ”Livet leker just nu”

avPer Bohman

FOTBOLL

BILBAO. Fruktad av Athletic Bilbao.

Hyllad av stjärnan Iñaki Williams.

Ensam allsvensk spelare när Sverige ställs mot Italien.

– Livet leker just nu. Det är bara att försöka surfa på vågen, säger Ken Sema.

Som ni förstås noterat i rapporteringen har Athletic Bilbao den allra största respekten för Östersund inför kvällens Europa League-möte. Men bortsett från att hylla kollektivet, som Athletic är väldigt imponerade av, har baskerna varit extra noga med att berömma en viss spelare.

I samband med bortamötet så berättade tränaren Jose Angel Ziganda att han var särskilt svag för Ken Sema. När Sportbladet pratade med Iñaki Williams, Baskiens största talang de senaste åren, så varnade även han för Sema.

– Nummer tolv. Vänsteryttern (Ken Sema). Det är en spelare som går rakt mot mål och är mycket bra.

”Williams är rätt lik mig”

ÖFK:s ytter skiner upp när han efter den matchförberedande träningen på storslagna San Mamés får höra om alla lovord.

– Det är så stort. Såklart. Williams är en duktig spelare som är rätt lik mig i spelstilen. Snabb, bra med bollen och så har han lite show. Det känns stort att han nämner mig.

Först tränaren och sen stjärnan?

– Haha, ja! Vad ska hända sen? De tycker väl att jag har varit bra. Men det är laget som varit bra och då kan jag utmärka mig.

Sema: ”The real deal nu”

Inte nog med det. Som enda allsvenska spelare är den rappe yttern nu uttagen i Janne Anderssons trupp till VM-playoffet mot Italien.

Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello / OMBRELLO NETWORKS

– Jag blev riktigt glad när jag hörde om det. Det är the real deal nu. Två stormatcher. För att komma till VM! Det är hur stort som helst att få vara med där. Det går inte att beskriva: allt känns som en dröm.

”Jag vill bara njuta”

Sema har ingen större erfarenhet från landslagsfotboll men besitter kanske precis de spetsegenskaper som krävs om Janne Andersson vill kasta in någon i slutet av matcherna.

– Så tänker jag också. Att man kan få hoppa in. Men det blir tufft mot Italien. Det är trots allt ett stort land som alltid spelar VM och EM. Men vi har en bra chans och inget är omöjligt.

Hur är det att vara Ken Sema just nu?

– Livet leker just nu. Det är bara att försöka surfa på vågen. Jag älskar att spela fotboll på en hög nivå och nu får jag göra det här i Bilbao. Mot ett storlag. Jag vill bara njuta.

Foto: Marcus Ericsson / AFTONBLADET
Så mycket är EL-trupperna värda 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM