Kritiken mot Danmark: ”Fiasko”

FOTBOLL

Danmark spelade 0–0 hemma mot Irland och är pressat inför kvalreturen.

Och orden i de danska medierna är hårda.

”En gräslig match”, skriver Ekstrabladet.

Foto: TT

Danmark har kniven mot strupen i VM-kvalet. Laget blev nollat i första playoffmötet hemma med Irland och är pressat inför returen i Dublin.

Trots att Åge Hareides manskap dominerade bollinnehavet fick man lämna Parken med 0–0 efter en tillknäppt drabbning.

– Vi spelade inte bra, det är ett svårt lag att spela mot. Vi missade alldeles för många bollar och vi skapade matchvinnande chanser men utan att få in det, sa Nicolai Jørgensen, som fick hård kritik och noll i betyg av danska BT.

”Kanske hans sämsta match”

”Kanske den sämsta matchen i landslaget för Jørgensen. Hade bara ett avslut på mål och det var dåligt. Verkade hämmad av skadan i handen. Fullständigt anonym”, skriver tidningen.

Målvakten Kasper Schmeichel var en av spelarna som fick högst betyg, men 31-åringen klagade å sin sida på gräset.

– Jag är oerhört besviken på planen. Det är märkligt att de som står för den inte kan ge oss ordentligt underlag, det var som i engelsk division 4-fotboll, säger Schmeichel till Kanal 5 enligt Ekstrabladet.

Även om både spelarna och flera av de danska medierna är överens om att hoppet lever, är orden hårda efter lördagens missräkning.

”Fiasko”

”Fiaskot på Parken: Danmark bröt aldrig igenom den irländska muren”, basunerar BT ut i en rubrik.

”Det var dukat för fest. Ingen i Köpenhamn tvivlade på att det här var kvällen som Danmark skulle ta sitt första stora steg mot VM i Ryssland, men allt slutade med vad som bäst kan beskrivas som ett sömnpiller”, fortsätter tidningen.

”Hareides grabbar tog aldrig kampen mot de tandlösa irländarna”, skriver Ekstrabladet, som också är inne på hur tråkig matchen var.

”0–0 i parken var resultatet av en gräslig och tråkig fotbollsmatch, på Irlands premisser. De fick vad de kom för”.

Jyllands-Posten kommer med en uppmaning inför returen i Dublin på tisdag.

”Det var massor av närkamper och hårda tacklingar, men inga mål. Kalla in alla danska fotbollssupportrar, det kommer att bli mer än nervöst att följa laget i Dublin”, skriver tidningen.

Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Så spelas playoffmatcherna till VM 00:16