Robin Olsen: ”Allting bara släppte för mig”

FOTBOLL

MILANO. Två nollor mot Italien gav en VM-plats.

Efter slutsignalen brast det för Robin Olsen - han satte sig ned och grät på gräset.

– Man är tom. Det har varit så mycket känslor, allting bara släppte efter slutsignalen, säger Olsen.

Foto: TT

Tack vare ett mål från Jakob Johansson och i stort sett fläckfritt försvarsspel lyckades Sverige slå ut Italien. Efter 1-0 hemma krigade det svenska landslaget till sig 0-0 på San Siro.

Det blev stora glädjescener efter slutsignalen och flera spelare kunde inte hålla tårarna borta. Robin Olsen satte sig ned i gräset och grät.

– Man är tom. Det har varit så mycket känslor, allting bara släppte efter slutsignalen. Nu är jag trött i huvudet efter allt det här. Det vi har gjort är fantastiskt stort. Från att ha varit uträknade till att både slut Holland och Italien, det är något vi är stolta över, säger han.

Hur kände du efter slutsignalen?

– Den känslan, det är något jag aldrig har upplevt innan. Att börja gråta direkt efter slutsignal…det bara släppte, jag var tvungen att lägga mig ned. Det går inte beskriva det, det går inte att sätta ord på det.

När grät du senast?

– Jag kommer inte ihåg, det var ett tag sedan.

Varför slog ni ut Italien?

– Laget, sättet vi har byggt upp vårt lag. Dynamiken. Alla pratar med alla, alla har roligt med alla. Det börjar på hotellet när vi är lediga, alla umgås. Sedan tar vi det till träningsplanen, och vidare ut till match.

Minns inte jätteräddningen

Italien hade ett riktigt bra läge i första halvlek. Ciro Immobile blev frispelade i straffområdet och fick bollen förbi Robin Olsen, men Andreas Granqvist lyckades rensa undan.

– Jag ser att Granen är på väg dit, men första känslan är att det var jättenära, säger han.

I slutminuterna stod han för ännu en kanonräddning när Stephan El Shaarawy sköt. Men den minns han inte.

– Haha…jag kommer inte ihåg den.

Har det varit galet firande efteråt?

– Både och. Det var många som satte sig ned också. Full fart, sedan dog det ut lite. Folk var trötta, så mycket känslor som kommer. Då är det skönt att sätta sig ned och tänka igenom vad vi har gjort.