Dahlkvist ledare på landslagsläger

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Lisa Dahlkvist.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lisa Dahlkvist.

En tyngre höst, men nu får Lisa Dahlkvist något att glädjas över.

Om ett par veckor ska hon delta som ledare på U20-landslagslägret på Bosön.

– Det blir väl att få vara med och inspirera spelarna och så där och även se om det passar mig liksom, säger Dahlkvist.

Lisa Dahlkvist har haft en tung höst. I allsvenskan ligger KIF Örebro sist och är klara för nedflyttning och i landslaget har hon dessutom blivit bortvald av den nya förbundskaptenen Peter Gerhardsson och inte blivit uttagen.

Nu har den 30-åriga mittfältaren dock tagit en annan väg in i landslagssammanhang. När det svenska U20-landslaget samlas för träningsläger på Bosön om två veckor kommer Dahlkvist nämligen att vara med i en ledarroll.

– Jag har ju länge varit med i det som kallas ”24 karat”. Där förbundet vill att spelare som varit med i landslaget ska vara kvar på förbundet och kanske vara med som tränare kring landslaget och liknande, säger Dahlkvist.

”Med och inspirera”

Det är alltså via ”24 karat” som hon ska delta som ledare. Tidigare har även spelare som Stina Segerström och Marie Hammarström gjort liknande uppdrag, men detta blir alltså första gången för Dahlkvist. Själv tror hon att det i första hand blir en roll som mentor.

– Det blir väl att få vara med och inspirera spelarna och så där och även se om det passar mig liksom. Se vem jag är och vad jag kan bidra med, säger hon.

Men någon permanent ledarroll handlar det inte om. Faktum är att Dahlkvist själv till exempel inte alls har varit i kontakt med Pia Sundhage, en av förbundskaptenerna på det kommande lägret, inför samlingen.

– Jag har egentligen inte haft någon kontakt med Pia angående det här. Jag har mest varit i kontakt med (Ulf) Kristiansson (förbundskapten F16). Det är absolut inte Pia som har valt in mig i någon av de här rollerna.

Ny adress inte på tapeten

På den andra sidan av fotbollen, spelarkarriären, har Dahlkvist tidigare varit tydlig med att hon kommer att lämna nedflyttade KIF Örebro efter säsongen. Men någon ny klubb har hon än så länge inte på gång.

– Nej, inget för tillfället. Just nu försöker jag spela klart allsvenskan så får vi se vart det leder någonstans. Jag vill ta lite tid på mig och se var bästa miljön är för mig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.