"Otroligt tråkigt för svensk fotboll"

U21-kaptenen om att Håkan Ericson inte får fortsätta

Uppdaterad 2017-02-24 | Publicerad 2016-12-15

Håkan Ericson ville fortsätta som förbundskapten – men fick inte.

Något som U21-kaptenen Kristoffer Olsson beklagar.

– Otroligt tråkigt för svensk fotboll, skriver spelaren i ett sms till Sportbladet.

Trots ett historiskt och sensationellt guld i U21-EM 2015 och nytt avancemang till nästa sommars Europamästerskap väljer Svenska Fotbollförbundet att inte förlänga Håkan Ericsons kontrakt.

– Det är få förunnat att få vara förbundskapten och jag kan förstå att det finns en viss besvikelse i sammanhanget. Men i mitt uppdrag kan jag inte titta på det som varit. Vi måste se framåt och på hela landslagsverksamheten. Utifrån de bedömningarna fattade vi det här beslutet, säger generalsekreteraren Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

Efter sex år på posten tackar förbundskaptenen, motvilligt, för sig när äventyret i Polen är över nästa år.

”Talar sitt tydliga språk”

– Det är klart att jag känner besvikelse. Det känns som den externa uppskattningen har vida överskridet den interna. Det är ingen rolig känsla. Det finns säkert förklaringar till det, säger Håkan Ericson.

En annan som inte direkt hoppar av glädje av beskedet är lagkaptenen och stjärnspelaren Kristoffer Olsson som är på semester för tillfället.

– Otroligt tråkigt för svensk fotboll men inte minst för Håkans egen skull. Alla hans resultat han har gjort med U21 talar väl sitt tydliga språk, skriver 21-åringen i ett sms till Sportbladet.

Kristoffer Olsson var en av målskyttarna när Sverige säkrade EM-biljetten mot Kroatien i höstas.

Väl i U21-EM i Polen ställs Sverige mot värdnationen, England och Slovakien.