Klart: De slåss om prestigefyllda priset

Av: Jacob Larsson, Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FRANCK FIFE / AFP

France Football har offentliggjort de nominerade till årets ”Ballon d’Or”.

Totalt är det 30 spelare som tävlar om det ärofyllda priset.

Under dagen släppte France Football samtliga 30 nominerade att vinna Ballon d’Or, det årliga priset som går till världens bästa fotbollsspelare, 2017.

Sedan 2008 har Lionel Messi och Cristiano Ronaldo turats om att få det prestigefyllda priset och många blir nog förvånande om det inte är de två som slåss om det även i år. Men precis som vanligt får de åtminstone på pappret konkurrens av 28 andra kandidater.

Kane in - Zlatan ut

Bland de namn som i år gör upp med de två favoriterna återfinns spelare som Neymar, Robert Lewandowski och Paulo Dybala, men även ett gäng nya namn jämfört med förra året i form av till exempel Harry Kane, Edin Džeko och Jan Oblak.

En spelare som däremot får se sig förbisedd denna gång är Zlatan Ibrahimović, svensken som för första gången på sex år inte återfinns bland de 30 nominerade. Andra exempel på spelare som sedan förra året fallit bort är Sergio Agüero, Gareth Bale och Paul Pogba.

Redan nominerade till Fifas ”årets spelare”

Sedan tidigare är Ronaldo, Messi och Neymar nominerade för priset ”årets spelare” som delas ut av Fifa. Det priset har de senaste åren varit sammanslaget med Ballon d’Or, men sedan 2016 kan man vinna båda priserna, var för sig.

Publicerad: