Roma jagar Tobias Hysén

FOTBOLL

Kan bli lagkamrat med Totti - om klubben reder ut sina problem

Tobias Hysén kan bli lagkamrat med Francesco Totti.

Enligt italienska medier har Roma stora planer på att värva Djurgårdens succéforward.

- Det troligaste är att klubben håller Tobias under uppsikt till nästa sommar, säger Alvaro Moretti, Roma-expert på tidningen Tuttosport.

Foto: Följer sin far I slutet av 80-talet spelade Glenn Hysén i Fiorentina. Nu kan sonen Tobias vara på väg till Francesco Tottis Roma. Förutsättningen är att Romklubben reder ut sina ekonomiska problem.

Tobias Hysén har med sina nio mål och åtta assist varit den store protagonisten i Djurgårdens SM-guld-kampanj. Hyséns fina spel har gett eko ända ner till Rom och enligt flera italienska källor vill Giallorossi förstärka klubben med Tobias, som har kontrakt till och med 2007.

Bjuda senare

- Ja, det är en del snack om Hysén i Rom i dag. Problemet är att Roma inte har någon bra ekonomi. Med de pengar de kan skaka fram är en vänsterback första prioritet, eftersom de inte har någon alls. Jag tror att Roma kommer att ha Tobias under uppsikt för tillfället, och sedan eventuellt bjuda i ett senare skede. Nästa sommar är en trolig tidpunkt, säger Alvaro Moretti.

Ett annat problem är att Roma på grund av Fifas restriktioner mot klubben inte får registrera nya spelare, på grund av bråket mellan Roma och Auxerre om Philippe Mexes övergång.

Den första veckan i november ska idrottsliga skiljedomstolen, Cas, besluta om förbudet ska hävas.

Roma har därför heller inte tagit någon kontakt med Tobias Hysén eller Djurgården.

- Nej, jag har faktiskt inte hört någonting från Roma. Det borde jag ha gjort om någonting var på gång inom en snar framtid, säger Hyséns agent Jonas Svensson.

Avråder sin son

I Italien är Tobias fortfarande "Glenns son", pappa Glenn Hysén spelade som bekant i Fiorentina i slutet på 80-talet. Och frågar du Glenn bör "Tobbe" inte ens fundera på att flytta till Roma.

- Jättekul om de är intresserade, men klubben kanske inte är den bästa. Det verkar bara en riktig kaosförening, bara bekymmer jämt och ständigt. Fast det är ju bara min uppfattning, jag lär ju inte stoppa Tobias om han själv vill.

Tobias Hysén

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM