HÄR RÄDDAR HAN SVENNIS

FOTBOLL

Beckham frälste sin förbundskapten igen

1 av 2 | Foto: SEGERVRÅLET David Beckham sänkte Ecuador med en mäktig frispark. Här gratuleras han av en annan hjälte, Ashley Cole, som räddade laget när Ecuador fick en jättechans.

STUTTGART

Lars-Tommy och Lars-Roland har vi hört talas om, men kombinationen som gäller i dag är Sven-David.

Eriksson och Beckham, vänner i vått och torrt, klara för VM-kvartsfinal mot Portugal.

Åh, så de hjälpte varandra genom pärsen mot Ecuador.

Ni har knappast kunnat missa debatten om David Beckhams vara eller icke vara som lagkapten och högerbreddare i England, det har heller inte undgått er att Sven-Göran Eriksson kritiserats för sitt sätt att formera sina trupper.

Så, svar på tal i Stuttgart:

lBeckham gjorde matchens enda mål på en hårt skruvad frispark efter prick en timme.

lSvennis överlevde därmed en omgång till i VM och slapp lämna sitt jobb hängande i en köttkrok i taket - ty det var ett farväl i den stilen som engelsk media förberedde efter 0-0

i paus.

Eftersnacket handlade mycket om Tur-Sven, om hur ett engelskt lag som inte får spelet att fungera ändå lyckas manövrera sig framåt i turneringen.

Men det handlade kanske mest om kapten Beckham.

Starkt ifrågasatt av expertisen, mycket lite involverad i det engelska spelet - men lik förbaskat bakom nästan alla mål framåt genom sin touch med högerfoten på fasta situationer.

När det såg som mest kritiskt ut i gårdagens åttondelsfinal, just när många trodde att England skulle krokna i den tryckande hettan, då lycklades han knorra in bollen mellan stolpen och målvakten Cristian Moras händer.

Matchen tog dock hårt på den engelska lagkaptenen.

Beckham var så slut, så magsjuk (eventuellt av för mycket sportdryck) att han kräktes på planen under andra halvlek. Trots det ville inte Svennis byta ut honom förrän i den 87:e minuten, då Becks knappt kunde stå på benen längre.

"Tvivlarna hade fel"

Det var ett nästan bisarrt bevis på Svennis förtroende för Real Madrid-stjärnan. Särskilt med tanke på att Becks misslyckats med nästan allting under den svåra, jobbiga matchen mot ett listigt och bollsäkert Ecuador.

Själv snackade Becks emellertid om "personlig revansch" i brittisk radio efter slutsignalen:

- Nu visade jag att de som tvivlat på mig hade fel. Det var inget tjusigt framträdande, men vi är i alla fall vidare.

Beckham avslöjade också att han mått illa redan före matchen. Han valde dock att inte berätta nåt för Svennis, som efteråt var överraskad:

- Det hade jag ingen aning om. David sa inte ett ljud om saken. Varför vet jag inte...han ville väl spela.

Nu väntar Portugal i kvarten, vilket innebär ett returmöte mellan Svennis och brassen Scolari som coachar Portugal. Både i VM 2002 (Scolari då i Brasilien) och EM 2004 (Portugal) har Scolari avgått med segern.

- Äh, jag är inte en revanschlysten människa. Och jag tror att vi kommer att spela mycket bättre på lördag, sa Svennis.

Peter Wennman