”Jag gör allt rätt...”

FOTBOLL

...men Canizares snuvade Henke på jättechansen att avgöra La Liga

Henke Larsson fick läget som kunde ha avgjort La Liga.

– Jag gör allting rätt.

Men Valencias målvakt Santiago Canizares räddade spänningen med tåspetsarna på höger fot.

Foto: Reuters
Valenciamålvakten Canizares tröstar Henke.

Henke Larsson, 34, hoppade in som ersättare för skadade Giuly i 42 minuten. Minuten senare gjorde Barças målvakt Victor Valdes jättetavlan som bäddade för matchens enda mål. En totalmissad passning som David Villa iskallt utnyttjade till att lobba in bollen i mål.

– Det är sånt som händer. Fram till dess är det ingen fara. Jag tycker att vi spelade bra. Spelade runt bollen. Spelade vårt spel. Men tyvärr så ville det sig inte, säger Henke.

Fick chansen

Efter paus fick han Barcelonas enda riktigt stora kvitteringschans. En bra löpning gav utrymme för en öppnade djupledspassning. Frispelad sköt Henke snabbt i steget mot målvaktens högra stolpe.

– Jag kan inte göra någonting annat det jag gör. Jo, det är klart – man kan ju säga att bollen skulle ha gått i mål, men samtidigt är det en målvakt som också är med i spelet.

Förlusten innebär att Barcelona har sex poäng ner till tvåan Valencia i stället för nio som ett oavgjort resultat hade lett till. Real Madrid jagar också, sju poäng efter i stället för åtta som ett Henkemål kunde ha gjort försprånget till.

Förlusten är Barcelonas andra raka i ligan. Förra söndagen förlorade man hemma mot Atletico Madrid med 1–3 då Barça skulle sätta rekord med 19 raka vinstmatcher i ligan.

– Klart att vi inte är nöjda med att förlora men vi kan inte ändra på det nu. Bara att ta nya tag inför nästa match. Vi har det fortfarande i egna händer så det är ingen anledning att få panik. Bara att köra på, säger Henke.

Får ut mest i mitten

Att han fick starta på bänken trots att Ronaldinho var avstängd och Messi skadad vill han inte ha några offentliga synpunkter på.

– Det spelar ingen roll vad jag tycker och tänker. Som vanligt säger jag att det är han (Frank Rijkaard) som bestämmer.

Efter att ha hoppat in på kanten kom Henke ganska snabbt in i mitten av planen medan Eto’o drog sig tillbaka och mer blev mittfältare.

– Det är min bästa position. Ska han (Rijkaard) ha ut det bästa av mig är det bättre att jag spelar där.

Nu väntar en intensiv matchperiod med bland annat de två supermatcherna mot Chelsea i Champions League.

– Det är sånt man ser fram emot. Man vill spela alla matcher, men framförallt de stora matcherna, säger Henke Larsson.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga