Inlägget som knäckte Dida

FOTBOLL

Stjärnmålvakten ut på bår

Första mötet mellan Bayern München och Milan i Champions League slutade 1–1.

Milans brasilianske landslagsmålvakt Dida skadades under matchen.

– Dida har åkt till sjukhuset för röntgen men vi hoppas att det bara är en sträckning, sa Milan-tränaren Carlo Ancelotti efter matchen.

Foto: AP
SMÄRTSAMT Ett enkelt inlägg tvingade Milans målvakt Dida till sjukhus under matchen mot Bayern München.

Didas skada kom efter 67 minuter. Han fångade ett enkelt inlägg men gjorde sig samtidigt illa i sitt högra ben och fick bäras ut på bår. Bayern Münchens målvakt, Oliver Kahn, saknades redan från början på grund av skada.

Michael Ballack gav hemmalaget Bayern ledningen med ett riktigt kanonskott som var omöjligt för Dida att rädda. Milans kvittering kom på straff när Andrej Sjevtjenko lurade Bayern Münchens reservmålvakt, Michael Rensing, åt fel håll.

Avgjorde på frispark

Brassen Juninho avgjorde för Lyon på frispark borta mot PSV Eindhoven. Matchen slutade 1–0 och inför returmötet i Lyon har nu det franska laget en bra chans till revansch från förra året då de slogs ut av just PSV Eindhoven efter två 1–1-matcher och straffläggning.

Liverpools utgångsläge är sämre. Benfica gjorde det enda målet i en chansfattig match när Luisao nickade in 1–0 på ett inlägg sent i andra halvlek.

Samuel Johansson