Lukic frustrerad: Kanske är jag fel man att leda Öis

FOTBOLL

GÖTEBORG

Första segern var bara fem minuter borta.

En felpassning och ett par studsar senare blev allt nattsvart.

-Nio matcher utan vinst och bara tre poäng är en katastrof. Kanske är jag fel man att leda laget, säger Zoran Lukic, Örgrytes tränare.

Foto: Tränare med huvudbry Nio matcher utan seger, då funderar Zoran Lukic på att avgå.

Vid sidan av planen vände det i fredags för Örgryte då Svenska fotbollsförbundet godkände den ekonomiska handlingsplanen. Mot Häcken, i ett derby där bortalaget hade i stort sett allt publikstöd, såg Örgryte ut att också på planen gå mot en vändning. 0-1 underläge vändes på fem minuter till 2-1 ledning och årets första tre poäng var nära.

-Än en gång misslyckas vi med att freda vårt egna mål. Vid deras andra mål tittar vi på boll, inte spelare och så blir det som det blir, säger Zoran Lukic, som nu är beredd att ta konsekvenserna av den svaga vårsäsongen.

Lukic kommer snarast sätta sig ner för att prata med styrelsen. Finns förtroendet för honom kvar?

-Jag känner att spelarna tror på mig och jag tror verkligen på det vi gör. Men vi bestämmer inte. Om jag finns kvar kommer vi använda uppehållet till att arbeta med allt. Precis allt behöver bli bättre.

Chekroun stark

Uppehållet kommer lägligt för Örgryte som nu kan jobba vidare från det fina spel man visade större delen av andra halvlek. Simon Chekroun imponerade stort på vänsteryttern och under Ailton Almeidas inhopp hittade de varandra fint och ett tredje ÖIS-mål var nära. Men i stället blev man fega och det kostade.

- Vi faller tillbaka när vi tagit ledningen och det straffar sig. Att vi gör det beror väl mycket på att vårt självförtroende inte är bra. Lätt blir svårt när man är här nere, säger lagkapten Dick Last.

-Vi har haft mycket mot oss, men det kommer att vända. Vi tror på Zoran och om vi bara får jobba på ihop så grejar vi hösten fint, säger Last.

Jill Wegerup

ARTIKELN HANDLAR OM