”Vi får rannsaka oss själva”

FOTBOLL

Nytt krissnack i Örgryte efter förlusten mot Elfsborg

Ekonomin är hårt ansträngd och på planen fungerar ingenting.

Krisen i Örgryte är total.

- Vi kan inte fly från sanningen, säger Zoran Lukic, efter 0-2 mot Elfsborg.

Men många öisare skulle nog vilja. Elfsborg spelade Örgryte av Gamla Ullevi igår och det värsta var att ingen i Örgryte verkade bry sig.

- Vi försökte verkligen men just nu är det som att varje gång vi släpper till blir det mål mot oss. Det är ganska naturligt att det känns tungt, säger Magnus Källander.

Men ska man ta med sig något positivt från en match måste det finnas något positivt och det var svårt att hitta igår. Örgryte inledde hyggligt men var aldrig riktigt först på bollen inne i straffområdet.

Nya löftet Ola Toivonen drog på sig en onödig varning och byttes sedan ut när han fortsatte att spela på gränsen. Ett uttryck för frustration och på något vis ett sundhetstecken att han bryr sig. Det skulle ha behövts mycket mer sånt igår för att Örgryte skulle ta poäng igår.

- Ett lag som kämpar för poängen har aldrig flyt men vi måste kunna lära oss täta också när vi inte spelar bra, säger Källander.

Räcker spelarmaterialet?

- Jag tycker det. Vi har fått olyckliga skador men med alla spelare friska är vi bra, säger Källander.

En del av ansvaret är självfallet Lukics. Han haussade Örgrytes chanser inför allsvenskan och när skadorna kom på de två mest kreativa spelarna i laget: Ailton och Henri Scheweleff, försvann självförtroendet. Nu riskerar man att halka långt efter innan någon av dessa är tillbaks.

- Vi har ju de spelare vi har och jag har inga patenterade lösningar. Vi får rannsaka oss själva och det positiva är att det hela tiden kommer nya matcher, säger Lukic.

Det positiva för Örgryte är att Johan Anegrund kan vara tillbaks redan nästa omgång och att Ailton möjligen kan spela i derbyt om två omgångar mot IFK Göteborg.

Martin Strömberg

ARTIKELN HANDLAR OM