Ett ögonblick...

FOTBOLL

Peter Nelander, strategisk projektledare för Sportbladets tre reklamfilmer som börjar visas i TV3 med start i dag.

Peter Nelander.

Berätta om filmerna, vad får vi se?

– De två första filmerna är med vår reporter Lars Timlin som håller på att bli en riktigt folkkär karaktär. I den första filmen coachar han Anders Svensson om hur landslaget ska spela mot Trinidad och Tobago. Timlin spelar upp en skiva med calypso och en med svensk polka så att Svensson ska känna pulsen. I den andra filmen skjuter Timlin straffar på Lennart Johansson med den nya VM-bollen. Jag måste säga att Johansson var förvånansvärt spänstig.

Den tredje filmen då?

– Den är en överraskning.

Varför gör ni de här reklamfilmerna?

– Vi vill få alla att förstå att Sportbladet har bäst koll på VM, vi har den bästa bevakningen, så är det. Vill man ha ett samlat grepp på VM då är det Sportbladet som gäller. Och hur kan man personifiera det bättre än med den europeiska fotbollens gigant, Lennart Johansson?

Hade de kul när de spelade in filmerna?

– Ja verkligen. Eftersom vi sponsrar landslaget har vi bra kontakt med dem. Filmerna spelades in på Söderstadion i strålande sol, det var väldigt lyckat.

Var det svårt att få Johansson och Svensson att medverka?

– Inte alls, de är båda positiva till Sportbladet och vi har bra relationer. Vi har ju dessutom gjort så många reklamfilmer nu att konceptet börjar kännas igen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att Ljungbergs högerfot håller.

AnnaMaria Jansson