Mindre blågult på Englandsmatchen

FOTBOLL

Det blågula festen i Tyskland kan få ett abrupt slut. I alla fall för supportrarna. Till Englandsmatchen har bara 5000 svenska biljetter sålts.

Det svenska glädjen hos supportrarna visste inga gränser när Fredrik Ljungberg nickade in 1-0 i 89 minuten mot Paraguay. Och landslagsspelarna var överväldigade av det enorma stödet på läktaren.

- Det bästa publikstöd jag upplevt i landslaget. Fansens behövs när det inte riktigt går som man vill, då är det skönt att ha publikstödet som en tolfte spelare, sa Henrik Larsson efter matchen.

Den spelaren blir Sverige sannolikt utan i mötet med England på tisdag.

Betydligt färre

Till Paraguaymatchen hade Svenska Fotbollförbundet tilldelats 16 000 biljetter till försäljning. Inför Englandsmatchen är samma siffra 5 000.

- Det blir betydligt färre svenska supportrar mot England, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Inför Sveriges båda första gruppspelsmatcher tilldelades förbundet fler biljetter efterhand, då trycket från Paraguay och Trinidad & Tobagos egna förbund inte var särskilt hårt.

- I England har efterfrågan på biljetter till matchen varit mycket stort. I den andra omgången fick vi loss få nya biljetter från Fifa, förklarar Lena Danielsen.

Tisdagens match spelas på Rheinenergiestadion i Köln, med en kapacitet på 46 000 sittplatser. Betydligt färre än de 74 000 som Olympiastadion i Berlin stoltserar med, vilket är en annan anledning till det blygsamma antalet svenska biljetter.

Trycket blir stort

Hur många svenskar som kommit över biljetter till Englandsmatchen på annat håll än genom Fotbollförbundet finns ännu inga uppgifter på, men allt tyder på att trycket på svarta börsen blir enormt inför tisdagens drabbning.

Johanna Frändén