”Vi skäms”

FOTBOLL

Elfsborgs fans får tillbaka pengarna för matchen

1-8-knocken mot Djurgården blev för mycket för Elfsborgs spelare.

Skamkänslorna över jätteförlusten tvingade fram beslutet att ersätta fansen - ur egen ficka.

- Vi betedde oss för jävligt och vill på det här viset försöka be alla runt laget om ursäkt, säger Mathias Svensson.

Efter en lång, knäpptyst resa hem till Borås vaknade Elfsborg i går upp väl medvetet om hur hårt 1-8-smällen på Stadion tagit de egna fansen.

- Det har varit en grå och trist dag, kan jag säga. Vi förvandlade en betydelselös match till en riktig mardröm för vår del, och jag förstår verkligen att supportrarna är förbannade på oss, säger Mathias Svensson.

Betalar ur egen ficka

Laget agerade direkt.

Det 50-tal fans ur supportergruppen "Guliganerna" som reste till Stockholm kommer att ersättas för res- och biljettkostnader, en totalsumma på runt 25000 kronor som betalas ur spelarnas egna plånböcker.

- Vi tog diskussionen och alla kände att vi svikit supportrarna rejält. Som vi uppträdde på planen...ja, så beter man sig inte på den här nivån. Redan när det ramlat in något baklängesmål borde vi ha backat hem och stoppat raset, men nu blev vi bara loja och vek ned oss fullständigt, säger Svensson.

Stor besvikelse

Besvikelsen i supporterkretsar är stor - trots "återbetalningsbeskedet".

- Jag tycker att det här var det minsta de kunde göra. Supportrar är ett släkte som lägger ned både hjärta och själ för sitt lag utan att kräva så mycket tillbaka, men vi tar inte vad som helst. Man kan förlora mot Djurgården, visst - men inte på det sättet, säger Guliganernas kassör Johnny Deltin.

Mathias Svensson är självkritisk.

- Den här säsongen blev inte vad jag hoppats på, både jag och Anders (Svensson) har väl inte varit särskilt lyckade sedan vi anlände.

Elfsbors ursäkt efter katastrofmatchen

Anders Burström

ARTIKELN HANDLAR OM