Solo sågar Blågult: ”Deras sista seger”

Skandalmålvakten dömer ut Sveriges VM-chanser

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

För två år sedan hamnade Hope Solo i blåsväder efter att ha dömt ut de svenska damernas spel.

Nu ger hon sig på Janne Anderssons landslag.

– Det här var Sveriges sista seger i VM, säger hon.

Under OS i Rio de Janeiro för två år sedan stod det svenska damlandslaget för en jätteskräll.

Laget tog sig hela vägen till final efter att bland annat ha kvartsfinal-besegrat USA efter straffar med en extremt defensiv taktik – vilket fick amerikanska målvakten Hope Solo att rasa.

– Jag tycker att vi mötte ett gäng fegisar. Det bästa laget vann inte i dag. Vi spelade också så när vi hade Pia. Jag tror inte de går längre i turneringen. De var väldigt fega, sa Solo då.

”Kan inte vinna VM så här”

Solo stängdes av från landslagsspel efter utspelet och lade kort senare ned fotbollskarriären. I stället sitter Solo i dag som VM-expert i irländska RTE.

Och efter att det svenska herrlandslaget i går besegrat Schweiz med 1–0 i åttondelen i vad som beskrivits som ”VM:s sämsta match” dömde Solo även ut det svenska herrlandslaget.

Hon tror inte att den defensiva taktiken räcker för att gå hela vägen.

– Det är ingen skräll. De har spelat på samma sätt i varenda match före den i dag. Och om du är bra på något, så håller du fast vid det, säger Solo i RTE:s sändning och fortsätter:

– Det är effektivt, men jag måste fråga: Kommer det att ta dem hela vägen? Jag kan inte tänka mig att de kommer att vinna en VM-final. Och jag tror att det här var deras sista seger i VM. Du behöver fler alternativ på mittfältet och i anfallsspelet för att vinna ett VM.

VM-kvartsfinalen Sverige–England spelas på lördag 16.00 och sänds i i SVT 1.

Fotbollens världsmästare genom alla tider – herrar 00:30

Publicerad: