Dubbelvärvning presenterad av AIK

avRobert Rosén

AIK har gjort klart med två nyförvärv.

Panajotis Dimitriadis och Heradi Rashidi har presenterats av klubben.

– Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att klubben vinner både matcher och titlar, säger Rashidi till AIK:s hemsida.

AIK har tidigare i sommar gjort klart med Sebastian Larsson, 33. Nu stärker den allsvenska tabelltvåan truppen ytterligare inför höstens guldjakt.

På onsdagsförmiddagen presenterades både Panajotis Dimitriadis, 31, och Heradi Rashidi, 23, av AIK.

Den AIK-fostrade Panajotis Dimitriadis återvänder därmed till AIK efter tre år i Turkiet. Han kommer närmast från Giresunspor i turkiska andraligan och har kritat på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020, med option på ytterligare ett år.

Kan spela på båda kanterna

– Jag är oerhört tacksam över att återigen få möjligheten att spela för Sveriges vackraste klubb, en dag som jag länge har längtat till. Den dagen är nu här och jag känner mig mer än redo att bevisa vad jag går för och göra allt jag kan för att AIK ska vinna titlar igen, säger Dimitriadis till AIK:s hemsida.

Värvningen av Heradi Rashidi, 23, avslöjades av Sportbladet på tisdagen. Likt Dimitriadis har han signerat ett kontrakt till och med 2020.

– Heradi har de egenskaper som vi söker hos en wingback och han kan spela både på höger och på vänster sida. Hans snabbhet med och utan boll kommer att ge oss fler dimensioner i utvecklingen av vårt spelsätt på både kort och lång sikt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

”Det är en dröm”

Flytten innebär att Heradi Rashidi byter allsvensk bottenstrid mot toppstrid, då 23-åringen lämnar Dalkurd FF.

– Det är en dröm att få komma till AIK. Jag vill fortsätta utvecklas så mycket det går och att få göra det i en klubb där medspelare och publik är fantastiska gör att jag kommer leva drömmen. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att klubben vinner både matcher och titlar.

AIK gör sin första allsvenska match efter uppehållet på lördag, då de ställs mot Trelleborgs FF. I den matchen kommer dock varken Panajotis Dimitriadis eller Heradi Rashidi vara tillgängliga, då övergångarna träder i kraft först när transferfönstret öppnar den 15 juli.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM