Granqvist gör comeback redan på fredag

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

HELSINGBORG. Han är hemma igen.

Söndag 29 juli ska han göra comeback borta mot Jönköping Södra i superettan.

Men redan på fredag spelar Andreas Granqvist för HIF i träningsmatchen mot Fremad Amager.

– Ja, det är tanken. Jag känner mig i bra form. Jag har haft åtta-nio dagar ledigt här. Det känns bra i kroppen,  säger Granqvist till Sportbladet efter onsdagens träning.

Andreas Granqvist, 33, har varit hemma i Helsingborg i en dryg vecka efter succén i fotbolls-VM där han ledde Sverige till en kvartsfinal. Landslagskaptenen tränade för sig själv i fredags, men på onsdagen gjorde han sin första riktiga träning med HIF. 

”Känns bra i kroppen”

Granens comebackmatch i seriespelet blir bortamatchen mot Jönköping Södra i superettan den 29 juli. Återkomsten på Olympia spelas mot Norrby den 2 augusti.

Men redan på fredag möter HIF danska Fremad Amager i en träningsmatch i Höganäs. Och Granen spelar då.

– Ja, det är tanken. Jag känner mig i bra form. Jag har haft åtta-nio dagar ledigt här. Det känns bra i kroppen, säger Granqvist.

Hur mycket speltid blir det?

– Vi får se. Vi får känna lite inför matchen. Men det blir minst en halvlek.

”Jag är hemmakär”

HIF-tränaren Per-Ola Ljung säger att han tror att Granqvist startar matchen och sedan får man se hur mycket speltid det blir för landslagskaptenen.

Andreas Granqvist har precis klivit av träningen på baksidan av Olympia och han ser ut att njuta av att vara tillbaka i Helsingborg.

– Det gör jag. Jag är hemmakär och vi har varit ute i tolv år. Det är bra att ha familjen och vänner här i Helsingborg så det är klart vi har sett fram emot det, säger Granen och fortsätter: 

– Skillnaden när man går av en träning här eller är på väg hem till huset är att man kan träffa vänner och kompisar. När vi har varit utomlands har det varit familjen som har gällt. Nu är det mer vänner och föräldrar som får tid.

Har du föreställt dig hur det blir att spela i HIF-tröjan igen? Framför allt inne på Olympia? 

– Det är alltid svårt att föreställa sig sånt. Men det är klart att det kommer att vara känslosamt. Jag är uppväxt i staden och har spelat i många år här. Det är klart att det kommer att vara speciellt. Jag har sett fram emot den dagen jag ska flytta hem och spela för HIF igen.

”Utstakat att vi ska upp”

Du och Rasmus Jönsson har vänt hem. HIF har behållit en bra spelartrupp. Känner ni pressen att ni måste gå upp i år?

– Det ska det vara. Det är ganska utstakat att vi ska gå upp i allsvenskan. Det är inget snack om saken med den truppen de hade under vårsäsongen och de vi har fått in nu till hösten. Det är klart att vi har favoritskapet. Den pressen på mig och laget ska finnas i en klubb som HIF. Gör vi det vi ska under 15 matcher nu kommer vi att ta en av de två första platserna.

Hur blir det för dig att spela superettan? Hur mycket fördel kommer du att ha av tempot från VM och ryska ligan?

– Det får vi väl se när jag går in och spelar. Det är klart att det kommer att vara en skillnad. Men jag ser det som en fördel att jag är van vid ett högre tempo. Men det gäller fortfarande att göra jobbet till 100 procent och inte slarva nånstans.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.