Efter VM-succén: Betalar av alla fastighetslån i hembyn

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ante Rebić gjorde VM-succé och ryktas till Manchester United.

Efter Kroatiens silvermedalj har 24-åringen valt att betala av fastighetslånen – åt alla invånare i hembyn.

– Han glömmer aldrig sina rötter, säger förre lagkamraten Lovro Shindik.

Han slog igenom stort i VM.

Ante Rebić, 24, gjorde bland annat ett volleymål mot Argentina i gruppspelet och han var en stark bidragande anledning till att nationen gick hela vägen till final.

Rebić, till vardags i tyska Eintracht Frankfurt, satte ett så pass starkt avtryck i mästerskapet att han nu jagas av flera storklubbar.

Omgärdats av övergångsrykten

Bayern Münchens nyblivne tränare Niko Kovac uppges vilja locka honom till klubben samtidigt som Manchester United, enligt brittiska medier, är beredda att lägga ett bud på motsvarande 513 miljoner kronor på yttermittfältaren.

Parallellt med framgången i VM har Rebić, i det tysta, också valt att ge tillbaka till sin hemby Donji Vinjan strax utanför Split.

Flyttade när han var 19 år

Det är Lovro Shindik, som spelade ihop med Rebić i ungdomsåren, som berättar att VM-stjärnan har valt att betala av alla fastighetslån i byn som har runt 500 invånare.

– Han växte upp i en liten by i närheten av Split och glömmer aldrig sina rötter, trots att han flyttade därifrån när han var 19 år och drog till Fiorentina. Ante betalade av lånen för alla små bostäder, säger Shindik enligt sajten bnews.kz som hänvisar till tidningen Vijesti.

Foto: TT

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.