Alexander Milosevic: Ska vara något speciellt för att lämna

avFredrik Jönsson

En stark vår med AIK - flera klubbar är intresserade.

Men Alexander Milosevic, 26, ser ut att bli kvar och förhoppningsvis styra AIK mot SM-guld.

– Det ska vara något speciellt om jag ska lämna nu. Men om världens bästa klubb kommer hit och vill ha mig så är det dumt om jag har suttit här och sagt att jag aldrig vill lämna, säger mittbacken.

I december flyttade Alexander Milosevic hem från Turkiet. I slutet av februari skrev han på för AIK. Den 26-årige mittbacken har gjort en stark vår i AIK och jagas av utländska klubbar.

– Jag spelar i AIK och är jävligt glad. Det är klart att man kan spela bra och sen kommer en klubb och man tänker ”nu drar jag”, man tar första bästa. Men så är det inte för mig. Jag har varit ute och det gäller att välja rätt när det väl kommer något som är bra. Hittills har det inte känts 100-procentigt. Det ska vara något speciellt om jag ska lämna nu. Det går bra för mig för mig, det går bra för laget, säger Alexander Milosevic.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– Sen ska man aldrig sitta och säga saker, fotboll är en färskvara. Om världens bästa klubb kommer hit och vill ha mig så är det dumt om jag har suttit här och sagt att jag aldrig vill lämna. Men just nu finns det inget som lockar mig, jag är inställd på att vara kvar här.

Det finns inget utländskt kontrakt på bordet som du vill skriva på?

– Nej.

Diskuterar du en förlängning?

– Nej, vi har inte kommit dit.

Ska ni göra det?

– Det vet jag inte.

Större chans att du blir kvar om ni vinner SM-guld?

– Det är svårt att svara på nu. Man vet inte vad som händer imorgon, om en vecka eller i november. Fotboll går så jävla fort. Vi får se. 

Han har varit med och styrt AIK:s täta defensiv. På tolv matcher har det endast blivit nio mål bakåt. Klubben är på andra plats efter vårsäsongen, sex vinster och sex oavgjorda matcher - inte en enda förlust.

AIK har ett bra utgångsläge inför höstsäsongen. Man har tappat mittfältarna Anton Salétros och Nabil Bahoui, men klubben har även fyllt på med VM-mittfältaren Sebastian Larsson samt Heradi Rashidi från Dalkurd och Panajotis Dimitriadis från Girensunspor i Turkiet.

– Det är roligt att allsvenskan lockar många bra spelare. Hade inte allsvenskan hållit en bra nivå så hade inte folk kommit hem. Det finns inte pengar att hämta i allsvenskan, det finns något annat som kanske inte finns utomlands. Det är bra stämning runt matcherna, det skrivs mycket om serien. Sen mår svensk fotboll bra just nu. Det är så bra supportrar runt om i Sverige också, det är det som gör att allsvenskan lever.

– Allsvenskan har många ögon på sig och när det går bra för vårt landslag också så är det också positivt. Det är inte bara bra för landslaget, utan även för vår liga. Gör vi det bra så höjer det marknadsvärdet för svenska spelare.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Flera allsvenska konkurrenter har förstärkt sina trupper inför hösten. Djurgården har hämtat in Erik Johansson, IFK Norrköping har värvat Alexander Fransson och Anders Christiansen har återvänt till Malmö FF.

– Det är jävligt bra spelare, de håller hög nivå. Bajen tappar Pa Dibba och enligt mig är han en av allsvenskans bästa anfallare, han kanske till och med har varit den bästa.

– Jag känner att vi har en bra bredd på truppen. En eloge till vår sportchef, scoutingverksamhet och tränare som har fått in de här spelarna. Om vi ska kunna spela Europa League och även försöka vinna gäller det att ha en bred trupp. Tittar man på vår trupp så är den inte bara bred, det är kvalitéer också. När jag har varit här förut har det varit kvalité på toppen, men det har inte varit lika bra bakom där.

Är ni guldfavoriter?

– Jag tycker alltid att vi är favoriter, det spelar ingen roll vilket år vi pratar om. Alla snackar bort Malmö redan nu, men man vet vad de är kapabla till, man ska aldrig underskatta de.

ARTIKELN HANDLAR OM