Viktor Elm

Elms kritik mot domaren: ”Ska ha straff”

FOTBOLL

Rasmus Elm var besviken efter sin comeback.

På domarnivån.

– Otroligt att ingen ser hur Dif-spelarna vid varenda match tar livtag om spelare. 

Rasmus Elm gjorde comeback efter långvarig skadesejour och kunde inte vända på 1–0-underläget under den kvart han fick speltid.

Han tyckte själv det kändes OK, men var så klart besviken över resultatet. Och mycket besviken över domare Kaspar Sjöbergs nivå.

”Är det så här vi vill ha det”

– Han missar direkt en tröjdragning från Niklas Gunnarsson på Isak Magnusson. Han sätter nivån där, och säger med det att det okej att dra i tröjor.

Och sedan fortsatt det…?

– Ja, det är helt otroligt att ingen ser att Dif-spelarna i varenda match tar livtag om spelare och inget händer. Se på Viktor (Elm) som han hålls fast i varenda fast situation. Är det så här vi vill ha det?

”Vågar inte blåsa”

Viktor Elm själv var mycket besviken.

– Jag ska minst en straff. Han kan i princip blåsa varenda gång. Men jag får ta till mig detta och göra annorlunda, eftersom domarna inte gör något åt situationerna, säger Viktor Elm.

Hela Guldfågeln Arena ropade på straff i slutminuterna när Viktor Elm hölls fast.

Men ingen åtgärd och istället fick Viktor Elm gult kort i momentet efter – och är därmed avstängd mot Sundsvall i nästa match.
Även Nanne Bergstrand var kritisk mot Djurgårdens sätt att spela markeringsspel defensivt.
– Djurgården kommer inte släppa in ett mål på fasta situationer så länge dom får spela så här. Dra i tröjor, och fasthållningar. Domarna vet om det här, men vågar ändå inte blåsa, säger Nanne Bergstrand uppgivet.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Viktor Elm

LÄS VIDARE

Alfelt: Frågan är om AIK hinner det i år

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Viktor Elm

Nanne Bergstrand

Kalmar FF

Allsvenskan i fotboll