Riskerar fängelse – för att han gifte sig

Galna historien kan bli fotbollsstjärnans fall

Foto: CRISTINA QUICLER / AFP
FOTBOLL

Atlético Madrids Lucas Hernández riskerar upp till ett års fängelse efter att ha gift sig med sin flickvän.

Detta då den 21-årige fotbollstalangen samtidigt hade ett besöksförbud utfärdat mot sig.

Den 3 februari i fjol greps Atlético Madrids fotbollstalang Lucas Hernández av polis. 21-åringen omhändertogs klockan 02:00 på natten i sin egen bostad misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän Amalia de la Osa.

Måste ha 500 meter mellan sig

Båda kom senare att dömas för misshandel till samhällstjänst i 31 dagar. Samtidigt utvärderades ett besöksförbud som stipulerade att de två under de kommande sex månaderna hela tiden var tvungna att ha ett avstånd på minst 500 meter mellan sig.

Ironiskt nog försonades paret under tiden besöksförbudet gällde och åkte fyra månader efter misshandeln tillsammans till Las Vegas där de gifte sig. Paret flög sedan vidare till Bahamas för sin bröllopsresa.

Greps på flygplatsen

När paret återvände till Spanien greps Lucas Hernández sedan omedelbart på Adolfo Suárez-Barajas flygplats i Madrid och tvingades spendera en natt i häktet, skriver AS. Detta för att ha brutit mot besöksförbudet när han gifte sig med sin fru.

Åklagarsidan yrkar nu på att fotbollsstjärnan ska dömas till ett års fängelse för lagbrottet. Amalia de la Osa har i sin tur släppts på fri fot då hon aldrig fick någon formell information om besöksförbudet.

Så spelas 16-delsfinalerna i Europa League 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM