Welbeck sänkte United i FA-cupen

FOTBOLL

Antonio Valencia stod för en riktig bjudning.

Det tackade förre lagkamraten Danny Welbeck för och sköt Manchester United ut ur FA-cupen.

Arsenal är vidare i turneringen – medan United ser ut att bli titellöst den här säsongen.

Det var med halvtimmen kvar av ordinarie tid som Antonio Valencia drog en hemåtpassning mot målvakten David De Gea. Tillslaget på bollen var dock för löst, så Danny Welbeck hann före.

Den före detta Manchester United-spelaren petade bollen förbi De Gea och rullade sedan in 2-1 till Arsenal.

– Han gör ingen stormatch Welbeck. Men han uppfattar det snabbt, tydligt och avslutar sedan effektivt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Hjälten buades ut

Welbeck firade målet, och blev utbuad av hemmafansen på Old Trafford när han byttes ut i den 74:e minuten.

– Jag måste erkänna att jag blev överraskad att så många buade ut honom. De blev väl provocerade av att han firade målet så tydligt som han ändå gjorde. Men det här är en spelare som levde sitt liv för Manchester United och sen blev utknuffad för att storvärvningar som Falcao skulle få utrymme. Jag har inga moraliska problem med att han firar målet därefter, säger Erik Niva.

– Det är klass på publiken på Old Trafford, de brukar verkligen applådera sina gamla. de brukar stå bakom de sina. Så trots firandet blev jag överraskad att han buades ut.

Hemmalaget försökte få in en kvittering, men fick det tufft när Angel di Maria blev utvisad med kvarten kvar av matchen.

United skrek efter straff i slutminuterna efter att Adnan Januzaj gått omkull i offensivt straffområde. Men domaren varnade belgaren för filmning.

Titellös säsong för United

Matchen var mållös halvvägs in i den första halvleken.

Sedan sköt Nacho Monreal in 1-0 för Arsenal. Några minuter senare kvitterade Wayne Rooney med skallen.

Arsenal är klart för semifinal i FA-cupen, och det är nog en skön seger för managern Arsene Wenger som har ett tufft läge att vinna Premier League eller gå vidare i Champions League.

Manchester United måste vinna ligan den här säsongen, annars blir det ingen titel. Laget är fyra i Premier League, tio poäng upp till ledande Chelsea.

ARTIKELN HANDLAR OM