Goitom kung – AIK knappar in på MFF

FOTBOLL

Anfallaren hattrickhjälte mot Gefle

AIK närmar sig Malmö FF i allsvenskans guldstrid.

Matchvinnare: Henok Goitom – som avgjorde med tre raka fullträffar i andra halvlek.

– Nu är vi fyra poäng efter. Sedan har vi match mot dem också, säger han i C More efter 3–1 mot Gefle.

AIK var på väg ur allsvenskans guldstrid under söndagen. Laget låg under mot Gefle med 0–1 samtidigt som Malmö FF ledde mot IFK Göteborg.

Men trenden vände. Först tappade MFF till kryss – och därefter stod AIK för en mäktig vändning hemma på Friends Arena.

– Nu är vi fyra poäng efter, och sedan har vi match mot dem också. Det är bara köra på. Fyra poäng är mycket men vi ska göra gapet till två-tre. Då är vi nära, säger matchvinnaren Henok Goitom i C More.

Den 29-årige anfallaren gjorde alla AIK-mål och inledde vändningen i 65:e minuten. Nabil Bahoui slog ett inlägg från höger och Goitom fick pangträff på nicken förbi Emil Hedvall i Geflemålet.

”Skulle trycka upp ytterbackarna”

Gnaget öste på framåt och i 89:e minuten kom utdelningen. Sam Lundholm slog en långpassning till Goitom som hamnade helt fri med Hedvall. AIK-anfallaren var iskall i avslutet och satte 2–1 till AIK.

– I andra halvlek sa vi att vi skulle trycka upp ytterbackarna mer. Vi skapade två mot ett-lägen hela tiden och fick tryck på dem hela tiden, säger Goitom i C More.

– Vi hade tryck i andra och skulle vi bara få 1–1 visste vi att vi skulle kunna vinna. Målet kom snabbt och vi tryckte på fullt ut och trodde på det.

Men Goitom var inte färdig med två fullträffar. När Gefle satsade för en kvittering stack Goitom upp och bombade in 3–1 förbi Hedvall på tilläggstid.

Dubblade målfabrikationen

Därmed dubblar han sin målskörd – från tre till sex fullträffar i år.

– Vi skojade innan. Lorentzson och ”Nisse” (Nils-Eric Johansson) sa att jag var tvungen att ändra på statistiken, säger Goitom.

Gefles Simon Lundevall var besviken över den tappade ledningen.

– De är jävligt tunga i andra halvlek att möta, vi orkar inte riktigt. Som andra halvlek ser ut är det rättvist, säger Simon Lundevall i Gefle till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM