Sir Alex förbannelse över sonen är bruten

FOTBOLL

”Hoppas den är borta nu”

Foto: YOUTUBE, TT

Pappa Sir Alex Ferguson på läktaren – då brukar Peterborough förlora.

Men efter lördagens seger mot Rochdale bröts förbannelsen.

– Jinxen är borta, säger Darren Ferguson till BBC

Darren Ferguson, 42, kommer nog aldrig ta sig ur 72-årige Sir Alex Fergusons skugga. Den förre Manchester United-tränaren är en av tidernas mest framgångsrika manager – sonen håller en betydligt lägre profil som coach i League One och Peterborough United.

Andan från fadern, känd bland annat för sina utbrott, har också påverkat resultaten i Peterborough. Den vidskepliga Darren Ferguson har länge varit övertygad om att hans mannar får kalla fötter när Sir Alex Ferguson är på plats och tittar.

Inför playoff-finalen i League One 2011 mot Huddersfield var Darren rejält orolig. 

– Jag tänker inte be honom att hålla sig borta, men jag tror inte att han kommer, sa han till BBC då.

Sir Alex stannade hemma, Peterborough vann och vidskepligheten levde vidare. Så länge pappan kom i sällskap med hustrun Cathy Ferguson var det dock lugnt – det var när Sir Alex dök upp solo som det allt som oftast blev förlust.

”Han kommer vara glad”

I lördagens möte mot nykomlingen Rochdale dök den förre United-bossen upp utan hustrun – men ”The Posh”, som Peterborough kallas, vann med 1-0 i premiären.

– Han (Sir Alex) kommer vara glad att vi vann och att förbannelsen är bruten. Jinxen är borta, hoppas jag. Matchen var i närheten och pappa kom med Mike Phelan (tidigare assisterade tränare i United), säger Darren Ferguson.

Segern till trots, relationen mellan far och son är forfarande inte helt problemfri.

– Han var nog nöjd med att se oss vinna, men jag är säker på att han kommer ha flera tips om vad vi gjorde för fel, säger Darren.