Uppgift: Har inlett ’ett seriöst försök’

FOTBOLL

”Feyenoords sportchef i möte med Guidettis stab”

Foto: BILDBYRÅN
John Guidetti i Feyenoord.

Fansen drömmer om en comeback.

Nu intensifierar Feyenoord jakten på John Guidetti.

Enligt Algemeen Dagblad har klubben inlett förhandlingar med Manchester City-anfallarens representanter.

Foto: TT
van Geel.

Premier League-säsongen drar i gång i helgen. Men John Guidettis framtid i de regerande mästarna Manchester City är och förblir osäker.

22-åringen fick knappt med speltid i ”The Citizens” försäsongsturné i USA och uttryckte då sin frustration över sin position i tränaren Manuel Pellegrinis anfallshierarki.

– För att jag ska kunna hitta tillbaka till min form så måste jag spela matcher, sa Guidetti till Viasat Sport.

Haft möte i Portugal

Nu skriver Algemeen Dagblad - en av Nederländernas mest ansedda tidning - att Feyenoord inlett ett "seriöst försök att värva Guidetti”. Enligt AD har Eredivisie-klubbens sportchef Martin van Geel träffat Guidettis representanter i Portugal och diskuterat en övergång. Tidningen skriver också att Guidetti - som har ett år kvar på sitt kontrakt med Manchester City - kan lämna den engelska mästarklubben för fem miljoner euro.

En källa med insyn i Guidettis stab som Sportbladet varit i kontakt med bekräftar Feyenoords intresse och säger också att Manchester City är villigt att släppa den svenske anfallaren antingen i en direkt försäljning eller i form av en ny utlåning. Vid det sistnämnda alternativet ska City, enligt uppgift, vara berett att betala halva John Guidettis lön.

Jagas av flera klubbar

Sportbladet kunde tidigare i somras avslöja att Dynamo Moskva jagar 22-åringen. Ett provspel för fjolårets ryska ligafyra var aktuellt - men blåstes av i samband med att Guidetti blev uttagen till Manchester Citys försäsongsturné i USA. Väl där misslyckades dock svensken som bekant med att göra något större avtryck och enligt uppgift har Dynamo Moskvas intresse stagnerat avsevärt sedan dess.

John Guidetti spelade i Feyenoord under säsongen 2011/12 och gjorde då stor succé med sina 20 mål plus åtta assist på 23 matcher. Sportchef Martin van Geel har tidigare i somras pratat varmt om den svenske anfallaren.

– Namnet Guidetti nämns alltid av våra fans, med all rätt. Guidetti är en legendar här och finns alltid i våra tankar och på vår lista, sa van Geel till RTV Rijnmond då.

Sportbladet har sökt Guidettis agent, Paul Martin, samt hans pappa Mike, utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM