SvFF, Svenska fotbollförbundet

Därför skiljer sig domarna

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Olika utredningsmaterial, och olika krav på skyndsam handläggning.

Det är förklaringen till att domarna skiljer sig åt, enligt SvFF:s jurister.

Sportbladet har inte lyckats nå Johan Claesson, Riksidrottsförbundets samordnare i frågor om matchfixning, för en kommentar på den kritik "24-åringen" riktar.

Men i samband med rättegången i höstas fick SvFF:s chefsjurist Krister Malmsten frågor kring att Jönköpings tingsrätt och Disciplinnämnden kommit till olika slutsatser:

– Att det kan bli olika beslut beror bland annat på att vi har tillgång till olika utredningsmaterial. Idrottens bestraffningssystem har funnits sedan 1922 och det fungerar separat från hur allmän domstol fungerar, sa Malmsten då.

Förklaring av ordföranden

Även Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger uttalade sig för Sportbladet:

– Han är friad för att det inte gick att styrka att han erbjudit någon ersättning, då faller hela mutåtalet. Det vi har att ta ställning till är om han har medverkat till att försöka få de här tre spelarna att lägga sig i matchen. Det är två vitt skilda saker, sa Tallinger.

Chefsjurist Krister Malmsten:

– För personer med domstolserfarenhet är det inte så underligt. Idrotten måste handlägga vissa ärenden mer skyndsamt på grund av den pågående tävlingsverksamheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SvFF, Svenska fotbollförbundet