”Gnäller hela tiden”

FOTBOLL

Här fortsätter grälet mellan antagonisterna

1 av 2

PARIS/STOCKHOLM. Här fortsätter grälet mellan Zlatan Ibrahimovic och Moustapha Bayal Sall.

Flera gånger riktade svensken återigen sin ilska mot 28-åringen.

– Jag lovade honom att jag skulle göra två mål och sedan skulle jag byta, säger Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka på fotbollsplanen när PSG slog Saint-Etienne med 5-0. Han var det med ett hattrick och sin karakteristiska krigarinställning.

”Du tappar allt”

Något som inte var någon nyhet för mittbacken Moustapha Bayal Sall. Inför matchen berättade försvararen för L'Equipe om hur man rent mentalt ska agera i möten med spelare som Zlatan.

– Det viktigaste när du möter honom är bara att inte tänka på att du ska möta Ibrahimovic. Om du tänker på det hamnar du i en tuff situation. Du glömmer att spela, du tappar allt. Man måste vara koncentrerad till hundra procent, sa Sall och fortsatte:

”Han gnäller mycket”

– Han pratar mycket och gnäller hela tiden för att driva på sina lagkamrater. Och när han tilltalar en motståndare så är det inte vänligt… Den första gången jag mötte honom förolämpade han mig på engelska. Så jag upprepade samma sak: I fuck you, toi aussi. ("I fuck you, själv")

Under söndagens återseende skällde Zlatan upprepade gånger ut senegalesen. Men trots det var Sall en av de första svensken tackade efter matchen när de två tog i hand med stora leenden på sina läppar.

Du diskuterade med Sall i Saint Etienne. Vad sa ni till varandra?

– Jag lovade honom att jag skulle göra två mål och sedan skulle jag byta. Och när jag väl hade gjort två mål sa han till mig att "nu byter kanske jag", haha, säger Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM