Malmö FF-profilen Lasse Larsson död

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev 52 år gammal

1 av 6 | Foto: Ronny Johansson
Malmö FF:s fruktade anfallsduo Lasse Larsson och Mats Magnusson.

Lasse Larsson är död, skriver Sydsvenskan.

Malmö FF-legendaren blev 52 år gammal.

Lasse Larsson inledde sin karriär i IFK Trelleborg innan han gick vidare till Malmö FF. Anfallaren vann SM-guld 1986 och skytteligan året därpå under sina totalt 255 matcher för MFF under 1982-84 och 1985-91.

Var tillbaka i moderklubben

Larsson var även proffs i Atalanta och blev efter sin aktiva karriär assisterande tränare i MFF innan han i oktober förra året slöt karriärscirkeln genom att återvända till IFK Trelleborg som ungdomsansvarig.

– Det känns jättekul och inspirerande. Jag har alltid tänkt att jag någon gång skulle komma tillbaka till min moderförening i någon form. Denna roll blir väldigt spännande, sa Lasse Larsson då till Trelleborgs Allehanda.

Insjuknade för två veckor sedan

Men på lördagen avled Lasse Larsson efter en kortare tids sjukdom, skriver Sydsvenskan. MFF-legendaren blev 52 år gammal.

– Varken jag eller vår ordförande har lyckats få tag i någon anhörig så vi kan inte bekräfta något. Men vi befarar det värsta, säger IFK Trelleborgs vice ordförande Bengt Lindqvist till Sportbladet.

– För två veckor sedan åkte han in till sjukhuset i Malmö. Sedan har vi inte haft någon direkt kontakt och det var ingen som trodde att det var såpass allvarligt, om det nu är så att det värsta har hänt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN