Zlatan i Sverige för att rädda EM-kvalet

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Stjärnan landade på Arlanda

Zlatan Ibrahimovic har landat i Sverige.

Enligt Expressen har 32-åringen fått några dagar ledigt av PSG för att rehabilitera sin skadade buk i Sverige.

Förhoppningen är spel i EM-kvalet den 8 september.

Zlatan Ibrahimovic skadade sig i den sneda bukmuskulaturen under lördagens ligamatch mot Bastia. Det är än så länge oklart hur länge 32-åringen blir borta och om EM-kvalpremiären borta mot Österrike den 8 september är hotad.

”Visste inte att han landade”

På onsdagen landade Zlatan själv på Arlanda utanför Stockholm, skriver Expressen. Enligt tidningen så har 32-åringen fått några dagar ledigt av sitt klubblag för att fortsätta sin rehabilitering i Sverige.

När Sportbladet talar med landslagets presschef Niklas Bodell på onsdagskvällen så hänvisar han alla frågor om skadan till den franska klubben.

– Jag visste inte att han landade i Sverige just i kväll men det är klart att vår läkare för en dialog med PSG och Zlatan om hur hans läkningsprocess för skadan ser ut. Det vi vill är att skaffa oss en så bra uppfattning som möjligt om skadan. Men han tillhör PSG och det är ytterst de som har ansvar för att hans rehabilitering går så bra som möjligt, säger Bodell.

”Kanske kan vara med i helgen”

När Sportbladet träffade förbundskapten Erik Hamrén på Salzburgs flygplats på onsdagsmorgonen var han ändå hoppfull om att ha sin lagkapten spelklar till kvalet.

– Han kanske kan vara med i helgen (Evian borta på fredag) men annars har han match nästa onsdag också, tror jag, sa Hamrén.

– Min förhoppning och tro är att det går snabbare än vad man spekulerat i media.