Usain Bolt erbjuds kontrakt i Australien

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Usain Bolt har erbjudits ett kontrakt av Central Coast Mariners.

Men det är värt betydligt mindre än vad stjärnan tänkt sig.

– Det visar verkligen att Usain vill komma till klubben och bli en fotbollsspelare, säger australiensiska ligans chef Greg O’Rourke.

Usain Bolt har lagt spikskorna på hyllan och kämpar nu för en karriär som fotbollspelare. 

Sedan världens snabbaste man genom tiderna gjorde två mål för Central Coast Mariners, där han är på provspel, i en träningsmatch mot South West United har klubbar fått upp ögonen för jamaicanen på allvar. 

Bolt ska förra veckan ha tackat nej till ett kontraktsförslag från Malta och Velletta, men nu ligger ett nytt erbjudande på bordet. 

Mariners ska ha erbjudit Bolt ett kontrakt – som dock är värt betydligt mindre än vad den förre friidrottaren har tänkt.

”Överväger bud”

Bolt ska ha velat ha 3 miljoner dollar, medan klubben bara har erbjudit honom 150 000 dollar. 

– Jag har förstått från Central Coast Mariners att de har gett Usain Bolts management ett bud som han överväger, säger den australiska ligans chef Greg O’Rourke till SEN radio och fortsätter: 

– Det visar verkligen att Usain vill komma till klubben och bli en fotbollsspelare. Han borde följa en liknande väg som alla provspelare, utan att för en sekund bortse från den marknadsföring som någon som Usain Bolt, den snabbaste mannen i världen, kan ge Central Coast och A-ligan.

”Undrar om han verkligen kan gå in”

Klubben tror dock att det kan bli svårt att signa Bolt om stjärnan inte får mer pengar.

”Utan finansiellt stöd från en extern tredje part är det inte troligt att Usain Bolt och Central Coast Mariners kommer överens”, skriver klubben i ett uttalande enligt BBC. 

Bolt tränar fortfarande med laget, men följde inte med till söndagens bortamatch i Brisbane. Efter 1–1-mötet tror tränaren Mike Mulvey att Bolt skulle få svårt att ta en plats i laget. 

– Man tittar på vårt anfall i dag och undrar om han verkligen skulle kunna gå in på någon av de positionerna, gör man inte?, säger han till ABC News.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN