Melkemichel: ”Jag är inte utan jobb oavsett”

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Det kan bli det sista derbyt i Djurgården – framtiden är oviss.

Özcan Melkemichel är dock inte orolig.

– Mitt förstaalternativ är Djurgården. Men det finns jobb. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte vara utan jobb oavsett, säger Melkemichel.

Özcan Melkemichels kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen. Han har under säsongen sagt att han ”inte har bråttom”.

Efter torsdagens träning, tre dagar före säsongens sista derby, fick han frågor om framtiden.

– Vi har haft en dialog under landslagsuppehållet. Sen har det varit att vi inte har kunnat träffas av olika anledningar, men det finns en dialog, säger Djurgårdens tränare.

”Jag har inte bråttom”

När vill du ta ett beslut?

– Alla vill göra klart det så tidigt som möjligt. Men jag har inte bråttom. Om man ska vara tränare i en klubb som...det är stor press på måste man också göra saker och ting på rätt sätt.

Kan du säga något om varför du inte har skrivit på?

– Nej.

Har du andra alternativ?

– Det kommer jag att ha.

– Mitt förstaalternativ är Djurgården. Men det finns jobb. Om jag ska vara ärlig så kommer jag inte vara utan jobb oavsett. Så är det.

Ställer gärna till det för AIK

I dag tar Djurgården emot AIK på Tele2 Arena. AIK toppar tabellen med åtta poäng före Hammarby och IFK Norrköping. En vinst mot Dif tar AIK ännu ett steg närmare ett SM-guld.

– Om vi kan ställa till det så gör vi det mer än gärna. Men det är inte bara AIK vi tänker på, vi tänker även på oss själva. Det är ett derby som betyder väldigt mycket. Derby är derby - varken AIK eller Djurgården vill förlora ett derby. Det är jävligt viktigt att vi gör en bra prestation, säger Özcan Melkemichel.

Djurgården har tagit en cuptitel den här säsongen och vunnit ett derby. Två efterlängtade mål för fansen. Men slutplaceringen i år kommer bli sämre 2018. I fjol slutade Dif trea, nu är de på åttondeplats.

– Det finns delar av säsongen som jag är väldigt nöjd med, sen finns det saker jag är mindre nöjd med. Det finns orsaker till att en säsong kan gå dåligt och det är jävligt små marginaler som gör att en säsong går dåligt. Förra året vann vi i stort sett mot alla bottenlagen. Nu har vi tappat poäng som gör att vi inte slåss om Europa-platserna. Vi har spelat bra men inte gjort mål i matcher där vi har skapat många målchanser, säger Melkemichel.

Avsparken i dag är 15.00.

– Alla derbyvinster är viktiga - oavsett om du är division 1 eller Allsvenskan. Det betyder oerhört mycket för spelarna, ledarna och supportrarna. Det är ingen jävel som vill förlora ett derby. I den bemärkelsen är det viktigt att kunna säga ”vi slog er”, man får känna stolthet på jobbet, säger tränaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE