Sprickan inför VM: ”Visar ingen respekt”

Av: Martin Tolén, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Marc Wilmots under EM 2016.
Foto: Michael Sohn / TT / NTB Scanpix
Marc Wilmots under EM 2016.

En spricka har blossat upp i Belgiens landslag inför VM.

Chelseamålvakten Thibaut Courtois och hans pappa Thierry beskylls för att läcka startelvorna till media.

– Det är skitsnack, svarar Thierry Courtois.

Det är förre förbundskaptenen, Marc Wilmots, som riktar anklagelserna mot Thibaut Courtois.

I en intervju med beIN Sports säger Wilmots att Courtois under flera års tid har läckt hemligheter inifrån landslagets omklädningsrum.

– Det är ett problem. Jag kunde presentera startelvan klockan 18.00 och en kvart senare var den ute i alla medier. Det betyder att en spelare avslöjar laguppställningen och det är allvarligt. Det betyder att han inte visar någon respekt för sitt land, säger Wilmots och fortsätter:

– Franska journalister hade tydliga bevis på att det var Courtois och hans pappa som stod bakom allt. Det är tragiskt, för medan jag fick vänta till timmen innan avspark för att se motståndarnas lag kunde de förberedda allt innan eftersom de redan visste varenda detalj.

”Det är skitsnack”

Wilmots fick lämna Belgiens landslag efter EM 2016.

Och när Thibaut Courtois pappa, Thierry, får höra anklagelserna som riktats mot honom och Chelseastjärnan blir han rasande.

– Det här är väldigt allvarliga anklagelser som riktas mot oss och jag förstår det inte. Jag har själv varit verksam inom toppidrotten som både tränare och sportchef (inom volleyboll). Och om alla jobbar för samma sak finns det inga läckor. Det är skitsnack. Om han nu har bevis får han presentera dem, säger Thierry Courtois enligt belgiska Standaard.

Chelseamålvakten och hans pappa övervägde först att inte göra något rättsligt efterspel mot Wilmots, men senare meddelade Thibaut Courtois på twitter att de bestämt sig för att stämma den förre förbundskaptenen för förtal.

Belgien ställs mot Panama, Tunisien och England i fotbolls-VM som inleds 14 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.