Bekräftat: Linnér borta hela våren

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Oscar Linnér tvingades kliva av AIK:s träning under onsdagen.

Nu bekräftar klubben att målvakten missar resten av våren.

– Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, säger Oscar Linnér.

Nils-Eric Johansson tvingades sluta på grund av hjärtproblem, Jesper Nyholm åkte strax därefter på ett benbrott, Tarik Elyounoussi missade mötet med IFK Göteborg på grund av en lårskada...

AIK:s skadelista var gedigen redan vid den allsvenska premiären och har därefter växt än mer under säsongens gång. Senast fick en korsbandsskadad Robert Lundström bäras ut på bår och blir borta resten av året.

”Ännu en ovälkommen skada”

Under onsdagen tvingades även Oscar Linnér kliva av träningen. Nu står det klart att målvakten har drabbats av en knäskada som håller honom borta resten av våren.

– Ännu en ovälkommen skada, vi drabbas hårt som lag just nu men våra tankar är i denna stund såklart hos Oscar, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Givetvis helt värdelöst”

Linnér själv siktar på att vara tillbaka så snabbt som möjligt.

– Vi har fått en bra start på allsvenskan, vi har släpp in minst mål, är obesegrade och vunnit våra hemmamatcher, säger Oscar Linnér.

– Det känns givetvis helt värdelöst att kliva av skadad nu, men jag tänker inte titta i backspegeln utan ska lägga mitt fokus på att så snart som möjligt ta mig tillbaka, bli skadefri och starkare än någonsin.

Bakom Linnér finns nyförvärvet från Brommapojkarna, Budimir Janošević, som gjorde sin AIK-debut i 1–3-förlusten mot Helsingborg i det allsvenska genrepet.

”Förväntar mig att den som står i AIK:s mål kommande matcher har ert fulla stöd, oavsett med- eller motgång” skriver Linnér på Instagram.

Tills dess att förstemålvakten är tillbaka kommer U19-spelaren Samuel Brolin flyttas upp till klubbens A-lag.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM