Frisk Lundberg sjukt bra för Häcken

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Han kom som ett hypat nyförvärv i vintras, men fick försäsongen förstörd av sjukdomar.

I första matchen från start gjorde Viktor Lundberg, 27, ett mål och två assist.

– Nu hoppas jag att jag fått tillbaka mitt immunförsvar, säger den förre AIK-spelaren.

Han gjorde sig inte känd som någon stark målskytt under tiden i AIK, men fyra år i Danmark och ett halvår i Portugal ser ut att ha förändrat Viktor Lundberg. I sin första match från start låg han bakom det mesta i 3-0-segern mot Dalkurd.

– Jag har vuxit som människa i det stora hela, blivit lite smartare kanske. Jag är ju äldre och mer rutinerad, har fått lite erfarenhet och lagt det i ryggsäcken, säger han.

”Oflyt med sjukdomar”

Men starten i Häcken har varit tuff för Lundberg. Ett halvår i Maritimo gjorde att hans kropp bevisligen glömde det mesta om den svenska kylan.

– Jag har haft oflyt med sjukdomar hit och dit sen jag kom hem till kalla Sverige. Jag hade inte varit sjuk på hur länge som helst, men så kom jag hit och åkte på allting på en gång. Jag har fått en del gliringar från laget. Men nu hoppas jag att det är borta och att immunförsvaret är tillbaka.

Konkurrensen om de offensiva positionerna i Häcken är stentuff, och det krävdes att Häcken drog på sig två avstängningar (Alexander Faltsetas och Daleho Irandust) för att han över huvud taget skulle få spela från start. Mot Dalkurd spelade han som tia, mellan de sittande mittfältarna och den offensiva trion på topp.

– Jag får tacka grabbarna för att de blev utvisade, haha. Det är tuff konkurrens, men det är bra. Alla måste jobba i varje match för att visa att de ska vara på planen och i slutändan så hoppas jag att det hjälper oss att komma högre upp i tabellen.

Svårpetad

Han spelade fram Alhassan Kamara till 1-0 på stopptid i den första halvleken, och gjorde sen själv 2-0 i inledningen av den andra. Han avslutade sen med att spela fram Karl Bohm till 3-0.

– Första starten och en massa poäng. Det är kul. Det är kul att spela från start, jag är här för att spela fotboll. Det är därför jag kom hem.

Det blir svårt för Andreas Alm att peta dig efter 1+2?

– Ja…. Men det vet man aldrig. Det har jag blivit petad för förut också, så jag får se vad de gör. Men jag hoppas att jag startar så många matcher som möjligt.

Laddar Matchöversikt
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM