”Goda förutsättningar att identifiera dem”

FOTBOLL

En person har redan stängts av.

Nu inleder Malmö FF arbetet med att identifiera de personer som orsakade läktarskandalen mot Djurgården i svenska cupen.

”Vi bedömer att det finns goda förutsättningar att identifiera en stor andel av personerna som begick de brottsliga handlingarna.”, skriver MFF på sin hemsida.

För en dryg vecka sedan avbröts svenska cupen-finalen mellan Djurgården och Malmö FF (vid hemmaledning 3–0) efter att ett 20-tal MFF-supportrar tagit sig över staketet, kastat in flera knallskott och tänt flera bengaler.

– Det är mindre bra stämning. De är lika dåliga som vi var. Bortsett från de 20, titta på alla andra. Det är fantastiskt stämning i dag och att så många kommer hit. Men det blir ännu värre att vi förlorar. De förtjänar inte det här, sa Malmö FF-kaptenen Markus Rosenberg då.

En supporter har stängts av

Och nu meddelar Malmö FF att man öppnat en utredning kring händelsen.

Tillsammans med polisen kommer klubben att gå igenom bildmaterial för att identifiera individerna som begick de brottsliga handlingarna.

”Hos några individer tog sig frustrationen ett uttryck som under inga som helst omständigheter är acceptabelt”, skriver Malmö FF på sin hemsida.

En person har redan identifierats vilket resulterat i en arrangörsavstängning och klubben hoppas kunna identifiera ännu fler.

”Vi bedömer att det finns goda förutsättningar att identifiera en stor andel av personerna som begick de brottsliga handlingarna”, skriver MFF.

1 av 5 | Foto: Bildbyrån
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM