Allsvenskan i fotboll

Spelarna: AIK vinner derbyt

Av: 

Staffan Dickson

Johan Flinck

Johan Björck

TT

Foto: ”Det är som alltid, ingen tror på oss”, säger Muamer Tankovic.

FOTBOLL

Hammarby har fått den bästa starten i allsvenskan på 37 år.

Men bland spelarna i Sportbladets nya enkät är Bajen nederlagstippade i dagens derby mot AIK.

– Det är som alltid, ingen tror på oss, säger Muamer Tankovic.

Med nio omgångar spelade leder obesegrade Hammarby allsvenskan med sex poäng. Inte sedan 1981, då Öster vann tio raka matcher, har ett lag fått en lika bra start på serien och senast blev det seger med 3–2 mot regerande mästarna Malmö.

Men även AIK är obesegrade i allsvenskan – fem vinster och fyra oavgjorda – och bland de svarande i Sportbladets nya enkät med allsvenska spelare får Gnaget bära favoritskapet inför dagens Stockholmsderby på Tele2 arena.

Färre än var femte tror på Bajen

På frågan ”Hur slutar derbyt Hammarby–AIK på söndag” svarar 41,8 procent att AIK vinner, 40 procent tror att matchen slutar oavgjort medan bara 18,2 procent tippar att Hammarby vinner.

– Det är som alltid, ingen tror på oss, men förhoppningsvis kommer vi vinna. AIK är ett bra lag, det vet vi, det vet alla, men vi har visat vad vi går för, säger Hammarbys offensive mittfältare Muamer Tankovic inför derbyt.

”Vi som skulle floppa värst”

AIK:s mittback Alexander Milosevic är till skillnad från Tankovic av uppfattningen att det nästan alltid är hans lag som är nederlagstippat.

– Det är kul att AIK för en gångs skull leder i något när det gäller svar från andra klubbar. Innan säsongen var det väl vi som skulle floppa värst. Det här betyder väl att vi har gjort något bra, att vi är svårslagna. Vi släpper inte till målchanser och mål. Vi får hoppas att de har rätt på söndag, säger Milosevic.

Mittfältaren Kristoffer Olsson tycker att resultaten i enkäten är intressanta, men säger även att matchen är svårtippad.

– Det är intressant sånt där på förhand. Samtidigt vet man att allting kan hända. Det är klart att vi tror på oss själva och att vi kommer att vinna, men det är ett derby, en toppmatch. Det är svårt att förutse hur matchbilden blir och hur resultatet blir. Men vi tror på oss själva, det är ett bra läge för oss, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Muamer Tankovic: – AIK försöker springa ikapp oss

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

AIK Fotboll

Muamer Tanković