Ingen seger den här gången heller

FOTBOLL

Lars Lagerbäk får vänta på första vinsten

Efter 0–0 mot Saudiarabien var kritiken hård mot Lars Lagerbäck och vissa uttryckte sig att seger i Colombia var ett krav, annars kunde han lika gärna försvinna.

Det blev inte seger mot Colombia, men 1–1-matchen var ändå ett steg i rätt riktning, periodvis.

– Vi tar det steg för steg. Självklart kan vi bättre – och vi ska bli bättre, säger Lagerbäck till TT.

När Nigeria spelade 0–0 mot Saudiarbien i den senaste landskampen var det många som var kritiska till nye förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

En krönikör på den nigerianska tidningen The Times of Nigeria sträckte sig så långt att Lagerbäck var tvungen att prestera mot Colombia, annars kunde han lika gärna sluta som förbundskapten, redan innan VM.

– Lagerbäck måste skärpa sig eller försvinna snabbt så att någon som är bekant med laget kan ta över under VM, skrev krönikören Sunni Ofili.

Ingen fart

Mot Colombia började det dock inte så bra.

Inför tomma läktare åkte de på 0–1-underläge redan efter tolv minuter.

Colombias Carlos Valdes fick till en ordentlig volley från strax utanför straffområdet. Bollen var otagbar för Nigerias målvakt Vincent Enyeama.

Det dröjde till den andra halvleken innan Nigerias spel fick någon stuktur överhuvudtaget och i den 69:e minuten kom kvitteringen.

Viktig kvittering

Ett långt och lågt skott från Lukman Haruna hittade in i mål.

Spelet såg stundtals väldigt rörigt ut, men dagens match var ändå ett steg upp från Saudiarabien och ett mål fick Lagerbäcks lag göra också.

1–1 slutade matchen och nu har Nigeria en träningslandskamp kvar innan VM, mot Nordkorea den 6:e juni.

– Spelarna visade en bra attityd, anpassade sig väl och genomförde matchen på ett bra sätt. Vi har haft sju träningar och spelat två matcher. Vi lär oss vid varje tillfälle, säger Lagerbäck till TT efter matchen.

– Jag ser verkligen fram emot de kommande dagarna. Nu koncentrerar vi oss på mer och mer på laget mot Argentina, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM