Guidettis smeknamn: ”Sveriges Rooney”

FOTBOLL

”Väldigt nöjd med det”

Foto: Guidetti och Rooney.

John Guidetti, 18, har bara spelat 22 minuter för sin nya klubb Burnley.

Men han har redan fått smeknamnet ”Sveriges Wayne Rooney”.

– Om jag blir kallad för ”Sveriges Wayne Rooney” så är jag väldigt nöjd, säger svensken i en intervju med Burnley Express.

För några veckor sedan gjorde John Guidetti klart med sin nya klubb Burnley – som han lånas ut till från Manchester City där han spelat för ungdomsakademin och reservlaget.

Guidetti har fått göra ett inhopp på 22 minuter men hoppas kunna göra debut från start till helgen när Burnley tar emot Leeds hemma på Turf Moor.

Siktet är inställt på Premier League.

– Burnley är ett topplag och siktar på spel i Premier League och jag tycker att laget hör hemma där, säger den svenske talangen till Burnley Express.

”Lång väg kvar till hans nivå”

Han har redan fått smeknamnet ”Sveriges Wayne Rooney” på grund av sin spelstil och fysiska kroppsbyggnad.

– Om jag blir kallad för ”Sveriges Wayne Rooney” så är jag nöjd, men jag försöker spela mitt spel och jag har en lång väg kvar innan jag nått dit han har nått. Men mitt mål är att spela på högsta nivån, säger Guidetti som anser att engelska The Championsship, ligan under Premier League, är en av världens tuffaste serier.

– Man får inte lika mycket tid med bollen eftersom alla är så aggressiva och spelar väldigt fysiskt. Det är nog en av de tuffaste ligorna i världen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM