Därför fick Wilkins sparken från Chelsea

FOTBOLL

Talar ut efter uppbrottet

Carlo Ancelottis högra hand Ray Wilkins sparkades från Chelsea under stor mystik i början på november.

Nu talar 54-åringen ut för första gången och avslöjar ett bråk med ägaren Roman Abramovitj som senare tog beslutet att Wilkins skulle gå.

– Vi vann dubbeln förra säsongen men uppenbarligen tyckte ägaren att det krävdes en förändring – och han gjorde en, säger Wilkins till The Sun.

Chelsea meddelade början av november att Ray Wilkins lämnat sitt uppdrag som assisterande tränare. Ingen förklaring gavs och 54-åringen vägrade själv att uttala sig.

”Inte bästa stämningen”

Direkt började rykten cirkulera om att beslutet om avskedet kom från högsta ort, ägaren Roman Abramovitj. Wilkins bryter nu tystnaden och bekräftar att han hade ett bråk med Abramovitj.

– Vi hade en diskussion efter att vi förlorade mot Inter i Champions League förra säsongen. Det var direkt efter matchen så självklart var det inte den bästa stämningen. Vi hade precis blivit utslagna av Inter, som var ett bra lag, säger Wilkins till The Sun.

– Men jag tror inte att vi blev osams för då hade jag fått gå direkt.

Abramovitjs beslut

Bara månader innan avskedet hade Wilkins hyllats som ovärderlig av tränaren Carlo Ancelotti. Men det var alltså inte italienaren som låg bakom beslutet.

– Vi vann dubbeln förra säsongen men uppenbarligen tyckte ägaren att det krävdes en förändring – och han gjorde en.

54-åringen spelade i Chelsea 1973-79 och var 1999-2000 assisterande coach till Gianluca Vialli i klubben. I september 2008 kom Wilkins återigen in i ledarstaben som assistent till Luiz Felipe Scolari och blev kvar även under Guus Hiddink och nuvarande managern Carlo Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM