Jättebråk om Wanderson

avMarcus Leifby

Beenhakker vansinnig efter att övergången sprack i sista stund: ”Jag är väldigt besviken”

Feyenoord drog sig ur affären med Gais i sista stund.

Nu har ett jättebråk blossat upp kring Wanderson.

– Jag är väldigt besviken och ska ta ett snack med vår styrelse, dundrar holländarnas sportchef Leo Beenhakker.

Foto: Stannar Efter succén i Gais var intresset för Wanderson stort bland de europeiska storklubbarna. Men trots att han skrivit på ett personligt kontrakt med Feyenoord stoppades övergången.

Brassen besökte Rotterdam i slutet av förra veckan och samtliga parter var överens om ett sex månader långt låneavtal med köpoption. Wanderson hade till och med signerat kontraktet, men i går kväll, bara timmar innan transferfönstret stängde, kunde Sportbladet avslöja att Feyenoords styrelse gjort en helomvändning.

– Det var ingenting som gick fel egentligen mer än att vi inte hade tillräckligt med pengar. Vi har helt enkelt inte råd just nu, säger Feyenoords presschef Gido Vader till Sportbladet.

En förklaring som klubbens sportchef Leo Beenhakker inte köper.

”Ta ett snack”

– Jag är väldigt besviken över att vi inte fick Wanderson, som är en jättebra spelare. Jag pratade med honom och han ville verkligen hit. Och det var inte några problem med den finansiella biten, för vi var väldigt kreativa, säger han i dagens upplaga av den holländska tidningen Algemeen Dagblad.

– Men styrelsen sa ändå nej till slut. Jag ska självklart ta ett snack med dem om det här, fortsätter Beenhakker, som 2001 värvade Zlatan Ibrahimovic till Ajax.

För ekonomiskt pressade Gais innebär det att klubben, för tillfället, går miste om många sköna miljoner. Ordföranden Christer Wallin är förvånad över att affären sprack.

– Det här är konstigt. Allt var klappat och klart men så plötsligt säger de att det inte blir något. Vi är inne i en ekonomiskt tung period och hade verkligen behövt pengarna. Men nu kan vi inte göra något mer eftersom transferfönstret är stängt, säger Wallin till Algemeen Dagblad.

Ingen nordisk klubb

Men det är ännu inte helt kört för Gais. Några enstaka marknader har fortfarande öppet, exempelvis Norge, Ryssland och Dubai.

– Det är absolut inte uteslutet att det blir en flytt i vinter, men det blir i alla fall inte inom Norden, säger Wandersons agent Patrick Mörk.

ARTIKELN HANDLAR OM