Utbuat AIK mållöst igen

Kim Olsen matchhjälte på Råsunda

AIK skapade flera riktigt bra målchanser mot Örebro men fjolårets svenska mästare står kvar på ett mål och två poäng efter fyra spelade omgångar.

En fiaskostart av Solnalaget som nu kan halka ner under strecket i allsvenskan.

– Jag kanske är färgad men jag tycker att vi är bättre än Örebro. Men när matchen summeras har de gjort ett mål och vi inget, säger AIK:s tränare Mikael Stahre till PPV.

Flavio missade öppet mål i inledningen och det var bara början på AIK:s uppvisning i oförmåga att göra mål. Bojan Djordjic sköt, Flavio placerade ett nytt avslut utanför och Martin Mutumba missade sin chans i slutet.

”Vi är bättre än Örebro”

– Jag kanske är färgad men jag tycker att vi är bättre än Örebro. Men när matchen summeras har de gjort ett mål och vi inget. Jag tycker ändå att vi har ett bättre passningsspel men kanske inte skapar så jätteklara målchanser. Men vi gör en hyfsad slutforcering som tycker borde gett en poäng. Vi är självklart jättebesvikna, säger tränaren Mikael Stahre.

Men det fanns bara en målskytt på Råsundas relativt gröna gräsmatta och han är dansk och spelar för Örebro SK. Kim Olsen nickade in matchens enda mål redan efter 24 minuter efter att ha fått gå upp ostörd i AIK:s straffområde på Markus Astvalds inlägg.

Hemmalaget fick sedan chansen att spela med en man mer de sista minuterna sedan Nordin Gerzic fått sitt andra gula kort men inte ens det hjälpte.

Buades ut i halvtid

AIK:arna buades ut redan i halvtid och frustrationen bland fansen blev bara större ju längre matchen led. Även mittfältaren Bojan Djordjic var frustrerade och drog onödigt på sig sin tredje varning för säsongen och är därmed avstängd i nästa match mot Gefle.

En match AIK förmodligen måste vinna om inte topplagen redan nu ska dra ifrån de regerande mästarna. Faktum är Solnalaget kan halka ner under strecket i allsvenskan efter den fjärde omgången.

Örebro åker samtidigt hem med tre poäng och tar nu ett rejält kliv i tabellen. Glädjande också för ÖSK att nyförvärvet Paulinho gjorde ett piggt inhopp i bortalaget.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.