Milan-stjärnan: Vi är för gamla

avDennis Ernst

Ambrosini orolig över den åldrande truppen

Milan-mittfältaren Massimo Ambrosini gör en AIK och konstaterar det alla vet: Truppen är för gammal.

Nu utfärdar han en varning till sin älskade klubb.

– Antingen spelar vi tills vi är 40, eller så gör klubben någonting.

33-åringen är själv en av de som gör truppen till den äldsta i Serie A.

Tillsammans med bland andra Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf och Gennaro Gattuso är han del av en kärna som varit i klubben en längre tid.

Och nog för att rutin är viktigt, men framgångarna för klubben har uteblvit de senaste säsongerna och integrationen av unga spelare har inte heller varit helt lyckosam.

Vill ha Zlatan

– Vi är tio stycken som har utgående kontrakt den kommande säsongen. Och det är alla veteraner i laget. Klubben har ett år på sig att tänka över hur de ska göra. Antingen spelar vi alla tills vi är 40 år eller så måste klubben göra något, säger han till Sky Sport Italia.

Klubben har ställt in siktet på spelare som Luis Fabiano, Zlatan Ibrahimovic, Keisuke Honda och Miguel Veloso, men innan någon kan värvas måste det säljas.

– Något kommer att hända, men det är helt klart att vi inte kan förvänta oss för mycket just nu, menar Ambrosini.

”Ronaldinho på en egen nivå”

Det har talats om att klubben ska släppa Ronaldinho eller Pato för att göra plats för Ibrahimovic, men den utvecklingen vill inte Ambrosini se.

– Den här säsongen kommer Ronaldinho vara skillnaden. Han är en spelare som när han är som bäst, i form fysiskt och mentalt, är på en egen nivå, säger Ambrosini och fortsätter med att hylla Pato.

– Alla stora klubbar vill ha Pato för hans kvalité och unga ålder, vilket gör honom attraktiv på marknaden. Jag tror inte att Pato lämnar Milan. Jag hoppas inte det, åtminstone.

Sett till truppens ålder vore ett rakt byte mellan 29-årige Zlatan och 20-årige Pato inte särskilt genomtänkt.

Men när det gäller just Milan kan man aldrig vara säker.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A