Pep: De var inte guldbolls-material

FOTBOLL

Guardiola om supertrion

Barcelona klarade en historisk bedrift när det i går offentliggjordes att världens tre bästa spelare tillhör den spanska storklubben.

Men tränaren Pep Guardiola säger nu att Xavi, Andres Iniesta och Leo Messi inte var några supertalanger.

– När de var unga var de inte guldbolls-material. De har åstadkommit det här genom sina karriärer med det tålamod de och klubben haft, säger Guardiola till El Mundo Deportivo.

Andres Iniesta, Leo Messi och Xavi gör upp om titeln som världens bästa spelare. Det offentliggjorde France Football och Fifa i går i deras gemensamma omröstning till priset Guldbollen.

”Svårt att upprepa”

En stor bedrift av klubben Barcelona och spelarna säger managern Pep Guardiola.

– Det här är en process. Xavi, Leo och Andres var inte guldbolls-material när de var unga. De har åstadkommit det här genom sina karriärer med det tålamod de och klubben haft. Men det här kommer att bli väldigt svårt att upprepa, säger Guardiola.

Guardiola överraskade också när han avslöjade att han vill att Leo Messi ska få priset.

”Leo är den bäste”

– Alla tre är olika men jag tror att Leo är den bäste. Men Xavi och Andres förtjänar också priset med deras karriärer och året de har gjort.

Men Leo är den störste och den bäste.

Managern, som själv är nominerad till priset som årets tränare efter ligatiteln med Barcelona, säger att han även ser argentinaren Messi som en produkt av spansk fotboll.

– Det här är en framgång för Barcelona och för spansk fotboll. Vi ska vara mycket glada att vi har två spelare som Xavi och Andres, och Leo eftersom han fostrats här, som kan vinna Ballon d'Or.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga